Onze Front-End
Post-Master

In 8 weken leer je sites en complexe (mobiele) applicaties bouwen met cutting-edge techniek.

Start: 1 Augustus & 1 Februari
Max. 10 deelnemers
Kosten  €1800

Je maakt o.a. kennis met

Open voor jou

Onze Front-End Development Post-Master is ontwikkeld voor onze front-end trainees en wordt 2x per jaar gegeven, vooraf aan ons Front-End Traineeship. Wij stellen de course echter open voor maximaal 10 extra deelnemers per keer.

Leer cutting-edge webtechnologie.
Krijg begeleiding van Senior Developers.
Vergroot je waarde op de arbeidsmarkt.

Het Programma

We beginnen met een introductie in HTML, CSS en JavaScript. We vinden het belangrijk dat je van scratch begint en je werk goed structureert. Je leert welke HTML elementen er zijn en de semantiek ervan. Je leert alles over CSS: de opbouw, positionering en CSS pre-processors als SASS. Je leert mobile-first ontwikkelen, responsive maken en bouwen voor verschillende devices. Wat JavaScript betreft: Je leert alles op basis van de laatste standaarden. Je leert functioneel programmeren, wat later van pas gaat komen. Natuurlijk ga je werken met Git en leer je hoe je het beste je workflow in kan richten.

React

Je gaat aan de slag met React, hét framework of choice voor moderne en complexe applicaties. Je leert de uitgangspunten van React, wat het onderscheid van andere frameworks (zoals bv. Angular) en hoe je het efficient gebruikt. Je zult kennismaken met JSX, een superset van JavaScript, de syntax waarin je React componenten gaat schrijven.

Je zult niet alleen aan de slag gaan met de front-end, maar nemen ook een stap in back-end ontwikkeling. We gaan aan de slag met Node.js en Next.js om REST endpoints te maken die je vervolgens zult gaan integreren in React. Zo leer je de uitgangspunten van een webserver, HTTP en het maken van RESTful API’s. We gaan aan de slag met MongoDB; een database nieuwe stijl. Op deze manier raak je alle disciplines binnen development aan.

Redux & React

Een React applicatie zonder Redux is als Batman zonder Robin. Redux verzorgd de state-management van je applicatie en scheidt daarmee data en events van het React gedeelte. Dat is momenteel de facto standaard. Je maakt kennis met belangrijke principes als Actions, Reducers en Saga’s.

Vanaf dag 1 pas je SCRUM en Agile principes toe, maar vanaf deze week gaan we meer de diepte in. Je leert hoe dit in het bedrijfsleven wordt toegepast, de rollen in een team en samenwerken met andere disciplines. Daarnaast gaan we aan de slag met unit testing en end-to-end testing. Daarmee test je, respectievelijk, kleine stukken code en de gehele applicatie op bugs.

We besteden ook aandacht aan alternatieve frameworks in de markt, enter: Angular & RxJS. Voordat je kennis maakt met Angular migreren we de opgebouwde codebase naar TypeScript, een superset van JavaScript die types en annotaties introduceert. Zo kun je optimaal gebruik maken van Angular.

GraphQL

GraphQL wordt dé volgende hit in de markt. GraphQL is een framework voor het doen van queries op datasets. Het stelt je in staat zelf te bepalen hoe de data die je ontvangt uit de back-end gestructureerd is. We bereiden je voor op deze noviteit in de markt, zodat je dit on-point kan toepassen.

Van broncode ga je naar een draaiende applicatie. Alles wat hierbij komt kijken komt nu uitgebreider aan bod, zoals builden met Webpack, transpilen met Babel, accessability testen, performance assessment met Lighthouse. Verder besteden we aandacht aan security en het showcasen van je componenten met Storybook. Zo doen we development langs het hele spectrum. Tevens ronden we af en bereiden we voor op het werk wat je straks gaat doen. Natuurlijk hoort bij de afsluiting ook een uitje!

8 Weken Front-End Post-Master volgen

Let even op de eisen.

Je wil moderne Front-End Development kennis & ervaring op doen.
Je beschikt over een serieuze hoeveelheid logisch denkvermogen.
Je brengt een laptop mee. Apple heeft de voorkeur, maar Linux of Windows is mogelijk. Of je kunt van ons een Mac lenen. 😉
Je kunt 8 weken lang, ma t/m do van 10:00 tot 18:00, bij ons in Rotterdam zijn.
Het volgen van de Front-End Development Post-Master kost je €1800.*
Schrijf je in

Je schrijft je hiermee alleen in voor 8 weken Front-End Post-Master. Deze wordt 2x per jaar gegeven vooraf aan ons traineeship. Inschrijving open: vanaf 1 November. Wil je het volledige Front-End Traineeship volgen? Meld je hier aan.

Vaak gestelde vragen

De nadruk binnen het Front-End Traineeship ligt op front-end development met gebruik van de modernste technieken. Modern front-end development is eigenlijk gewoon die-hard programmeren. Omdat wij veelzijdige front-end developers kweken, raken we alle disciplines binnen development aan. Dat betekent dat je ook belangrijke dingen meekrijgt van back-end development en mobile / app development. Je kunt zo als developer het gehele spectrum overzien en je werk beter doen.

We hebben de Post-Master ontwikkeld voor onze development trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Post-Master is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische handvaten geven en voorbereiden op het vak als developer.

Maar onze development crash-course is natuurlijk ook interessant als je het Front-End Traineeship niet wil of kunt doen. Of als je al een tijdje werkt en je wilt laten omscholen. Of als je al developer bent, maar je vakinhoudelijke kennis wil updaten. Of als je programmeren gewoon heel tof vindt.

We hebben ons best gedaan om een crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door developers.

Zodat een klas klein genoeg blijft om iedereen persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogstaande feedback te kunnen geven. Basically: Om de kwaliteit van de Post-Master te bewaken. Dat is belangrijk voor het niveau van zowel onze trainees na Post-Master, als de overige deelnemers. Zo geven we je meer waarde voor je geld en betere carrière perspectieven.

Dat zou je misschien zeggen op het eerste gezicht. Als je dit echter vergelijkt met overige particuliere development opleidingen in de markt, die vaak slechts een paar dagen duren, is dit erg scherp. We proberen het zo toegankelijk te houden voor net-afgestudeerden, maar wel een serieuze commitment te laten zijn. Wij zoeken namelijk naar serieus gemotiveerde deelnemers. Zo bewaken we ook de kwaliteit van de Post-Master.

Kosten voor Trainees
Als je het traineeship volgt is het mogelijk dat wij €100 per maand, 18 maanden lang, inhouden op je salaris.

Kosten externe deelnemers
Als je de Post-Master los volgt betaal je €1800 vooraf, in 1 keer. Naast dit bedrag zijn er geen verborgen kosten, zoals fees die we vragen aan bedrijven waar jij in dienst gaat na de Post-Master. Wij willen jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt namelijk op geen enkele manier beperken.

Als je echt geen laptop hebt, kunt kopen of lenen, hebben wij een beperkt aantal Macbooks beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens de 8 weken Post-Master. Hier kun je aanspraak op maken nadat je inschrijving door ons is goedgekeurd.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl