Antje vertelt

De Heart for Heart app is ontwikkeld om met je smartphone de hartritmestoornis boezemfibrilatie te kunnen detecteren. Met de app kan dit eenvoudig thuis, in plaats van in het ziekenhuis. Momenteel wordt de app klinisch getest in meerdere ziekenhuizen.

Redesign

Uit gebruikersonderzoek is gebleken dat de huidige flow om een meting te doen onduidelijk is. Door onbegrip ontstaan er tevens onnauwkeurige metingen. Hierdoor is de app momenteel niet altijd even effectief. Een redesign was dus hard nodig.

Wijzigingen

Ik wil de nauwkeurigheid van de meting te vergroten en gebruikers begeleiden tijdens de hele meting, zodat ze deze zelfstandig kunnen uitvoeren. Daartoe heb ik de visuele hierarchie verbeterd, de call-to-actions verduidelijkt en betere copy geschreven. Ook heb ik stap-voor-stap video instructies toegevoegd.

Voice UX

Naast de logische verbeteringen heb ik audio feedback of voice UX toegevoegd. Een nauwkeurige meting moet op een specifieke manier gebeuren; door je telefoon omgedraaid op tafel te leggen met je vinger op de camera lens. Daardoor kun je het scherm tijdelijk niet zien of bedienen. Een gebruiker heeft echter wel begeleiding nodig tijdens de meting.

Volledige flow & testresultaten

Hieronder zie je de volledige onboardingflow met alle momenten van audio begeleiding uitgewerkt. Door deze aanpassingen waren test-gebruikers in staat om zelfstandig de gehele meting te doorlopen!