Bart Zijlstra

UX Designer

Dit is Bart

“Bart wordt waarschijnlijk de enige UX Designer met een Master in Science & Business op zak”, grapte mijn afstudeercoördinator tijdens mijn buluitreiking. En inderdaad, ik heb een pivot gemaakt. De combinatie tussen creatief en analytisch bezig zijn is namelijk precies wat bij mij past. De afgelopen tijd heb ik veel verschillende projecten gedraaid en mezelf breed ontwikkeld als ontwerper. Ik ben visueel sterk, die vaardigheden heb ik ontwikkeld als freelancer. Daarnaast kan ik me complexe materie (zoals financiële begrippen bij ING) heel snel eigen maken en daar UX toepassingen voor maken. Ik ben gedreven, doortastend en kan goed levellen met mijn teamleden, of dat nou developers of belangrijke stakeholders zijn.

Onderwijs

Bachelor of Science
Biomedical Science
Molecular Life Sciences
Master of Arts
Science & Business Management

Post-Master

UX Crash Course
Humanoids

Gewerkt voor

Return to Sender

Return to Sender creëert werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Een samenwerking met Nederlandse designers en lokale maaksters komt tot stand en dit zorgt voor een uniek, handgemaakt product met een verhaal. Return to Sender verkoopt deze originele cadeaus, waarbij een deel van de opbrengst terugstroomt naar de makers.

Bekijk dit project

Closure

Closure zorgt voor een helpende hand bij het opzeggen van abonnementen en diensten van een overledene. Nabestaanden maken via Closure een overzicht van diensten en vervolgens zorgt Closure ervoor dat deze diensten in 1 keer kunnen worden stopgezet of overgenomen.

Bekijk dit project

Werkervaring

Dit heeft Bart allemaal al gedaan.

2019 - Heden

UX Designer @ Humanoids

Ik combineer bij Humanoids mijn sterke visuele vaardigheden met interactie ontwerp als UX Designer. Ik ontwerp, run design sprints, ben bedreven in rapid prototyping en usability testing.

ING Labs

Ik werk binnen ING Labs voor de startup Growth Navigator. We maken een financieel product voor MKB bedrijven. Eigenaren of CFOs kunnen de bedrijfsadministratie koppelen en geautomatiseerd financiële inzichten verkrijgen in een data-rijk, complex dashboard. Bijvoorbeeld inzichten en voorspellingen over de cashflow van het bedrijf. Ik heb mezelf zeer veel financiële termen en begrippen eigen moeten maken om hieraan te kunnen werken. Inmiddels heb ik binnen het team de lead gepakt op de UX en het UX-proces wat we hanteren. Ik zorg zelf voor afstemming met development en validatie bij de klanten, waarvoor ik zelf de usability tests en scripts opzet en de interviews doe. Ook communiceer ik doorlopend met stakeholders binnen ING en ben samen met de PO actief bezig om Growth Navigator door de “stage-gates” bij het ING Lab te loodsen.

Fairf Duurzame Verf

Voor Fairf duurzame verf heb ik een prototype voor een kiosk applicatie ontwikkeld, die in bouwmarkten moet komen te staan. Hiermee willen ze potentiele verfkopers verleiden om Fairf aan te schaffen. Het duurzame Fairf verhaal is hierbij leidend. Verder kunnen klanten uitgebreide kleurinspiratie opdoen, kunnen er kleuren van stalen of objecten gescand worden en kan er verf besteld worden. Uitdaging bij dit project was: Hoe verleid je mensen die direct verf mee willen nemen om dit via de kiosk te bestellen.

Closure

Voor Closure heb ik gewerkt aan de doorontwikkeling van hun platform. Via Closure kun je, als een familielid overleden is, alle abonnementen en lidmaatschappen in 1 keer opzeggen. Closure wil hun dienstverlening ook aanbieden aan personen tijdens hun leven. Ik heb gewerkt aan een persoonlijke omgeving waarin je zelf al je abonnementen en lidmaatschappen kunt beheren. We hebben dit uitgebreid met een bewustwordingscampagne rondom nabestaanden en de hindernissen die ze moeten nemen. Hiervoor heb ik een co-creatie sessie opgezet en die gefaciliteerd waarmee gebruikersbehoeften, achtergronden, allerlei ideeën en een flow voor het product in kaart is gebracht.

Return To Sender

Voor Return to Sender, een shop voor wereldwinkel producten waarmee je Afrikaanse vrouwen steunt, heb ik de volledige shop flow herzien. Ik heb een Expert Review gedaan op de huidige flow, gebruikersinterviews gedaan en een prototype ontwikkeld voor een nieuwe flow. Die heb ik getest en enkele keren opnieuw getest om tot het beste eindresultaat te komen. Dit geheel is gepresenteerd voor de stakeholders.

2018 - Heden

Freelance Designer

De afgelopen jaren heb ik aan een aantal freelance ontwerpprojecten gedaan. Dit is begonnen met verschillende grafische ontwerpopdrachten, zoals bedrijfsidentiteiten, websites, visitekaartjes en logo’s. Dat is steeds meer gaan verschuiven naar interface werk, waar ik ook een voorliefde voor heb.

Over Humanoids

Onze designers & developers werken op het snijvlak van design & tech. We ontwerpen en bouwen graag complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.

Humanoids werkten o.a. voor

Heb je een complexe uitdaging liggen? Zo werken we.