m Humanoids - UX & Development Traineeships.

Floor Semmekrot

UX Designer

Dit is Floor

Ik heb inmiddels zo’n 4 jaar ervaring als ontwerper. Ik ben altijd breed georiënteerd geweest en vind de veelzijdigheid van UX fantastisch. Ik ben graag de spil tussen de stakeholders, gebruikers en het team. Als specialist zorg ik dat een product klopt en consistent is. Zo kan er succesvol doorontwikkeld worden. Verder ben ik visueel en conceptueel sterk, die ervaring neem ik mee van voor Humanoids.

Onderwijs

BSc
Communicatiesystemen

Post-Master

UX Crash Course
Humanoids
Course
User Experience

Talenten-analyse

Veelzijdig
Ruimtegevend
Assertief

Gewerkt voor

Kien iOS App

Kien is een draadloos bluetooth speakersysteem. Door speakers fysiek aan elkaar te koppelen kan muziek worden afgespeeld op meerdere speakers. Met de Kien app hebben gebruikers inzicht in de, door de subwoofer gedetecteerde, ruimtes en de speakers die hierin staan.

Bekijk dit project

Correctbook Tool

Correctbook zet zich in tegen wereldwijd analfabetisme. Ze produceren duurzame uitwisbare notitieboeken. Van de omzet wordt 25% gedoneerd aan stichtingen. Zo helpen ze kinderen die geen toegang hebben tot schrijfmateriaal.

Bekijk dit project

Werkervaring

Dit heeft Floor allemaal al gedaan.

2018 - Heden

UX Designer @ Humanoids

Kopano

Kopano ontwikkelt een eigen corporate web-based software suite. In een multi-disciplinair team werk ik aan de doorontwikkeling van interactie-zware producten en doe ik veel user-testing. Ik werk aan allerlei verschillende interfaces, behoud het overzicht over de toegepaste patronen in alle producten, communiceer veel met de stakeholders en bewaak ten alle tijde het belang van de gebruiker. Ik werkt met de Material Design standaarden, zodoende kan alles heel snel naar development.

Loanstreet

Bij fintech startup Loanstreet vergelijk en sluit je online een zakelijke lening af. Loanstreet is een complex financieel product, waarin heel veel gebruikersbehoeften samenkomen. Ik werk aan het verbeteren van het product in grote lijnen en op details. Ik test regelmatig met echte gebruikers en communiceer doorlopend met de stakeholders.

Ministerie voor Binnenlandse Zaken

Ik heb voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt aan de informatie en campagnesite voor overheidsinitiatief Mijn Overheid voor Ondernemers. In een mini design sprint hebben we hiervoor de doelgroepen, customer journey en een prototype uitgewerkt. Later hebben we in een content sessie de inhoud bepaald. Een volledig design concept is daarna gemaakt en gepresenteerd aan de stakeholders.

Kien

Voor Kien (wireless bluetooth speakers) heb ik gewerkt aan de herpositionering en een redesign van de Kien app. Met de app kun je speakers verbinden en beheren. De Kien app was door de jaren heen te ver doorontwikkeld en miste focus. In meerdere sessies met de klant hebben we de functionaliteit gerevalueerd en een nieuw UX concept gerealiseerd.

Correctbook

Ik heb gewerkt aan een mobile-first ontwerptool. Hiermee kunnen zakelijke klanten van Correctbook zelf online boekjes ontwerpen. In een co-creatie sessie hebben we hiervoor de basis gelegd. We hebben een volledig interactieontwerp en visual design gemaakt en het geheel meerdere keren getest met echte gebruikers.

2016 - 2018

Designer @ Kondor

Bij Kondor had ik een brede rol. Onder andere Webdesign, Mobile Design, Usability Testing, Projectbegeleiding, Communicatie & Marketing en zelfs wat HTML/CSS. Ik heb hier mijn veelzijdigheid en politieke skills ontwikkeld en ben in aanraking gekomen met veel verschillende projecten.

Over Humanoids

Onze designers & developers werken op het snijvlak van design & tech. We ontwerpen en bouwen graag complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.

Humanoids werkten o.a. voor

Heb je een complexe uitdaging liggen? Zo werken we.