Floor vertelt

Correctbook zet zich in tegen wereldwijd analfabetisme. Ze produceren duurzame uitwisbare notitieboeken. Van de omzet wordt 25% gedoneerd aan stichtingen. Zo helpen ze kinderen die geen toegang hebben tot schrijfmateriaal.

Uitdagingen

De bedrijven die Correctbooks bestellen kunnen een eigen ontwerp op de boekjes laten drukken. In de huidige situatie kunnen deze klanten echter niet direct een eigen ontwerp voor een Correctbook aanleveren, hoewel dit voor een relatiegeschenk of promotiemateriaal wel gewenst is. Grote bedrijven lossen dit op door hun vormgever in te schakelen. Kleine bedrijven hebben deze optie echter vaak niet, waardoor de verantwoordelijkheid wat betreft vormgeving al snel bij Correctbook komt te liggen.

Daarnaast moeten klanten op dit moment eerst een offerte aanvragen, waarna veel mailcontact met Correctbook volgt om tot het juiste ontwerp te komen. In dit proces gaat onnodig veel tijd zitten voor beide partijen. Het is om deze redenen dat Correctbook het mogelijk wil maken dat hun zakelijk klanten snel en eenvoudig een eigen ontwerp kunnen maken en aanleveren.

Wijzigingen

Na gesprekken met Correctbook is een functionaliteit bedacht waarmee klanten, zowel met als zonder ontwerp ervaring, eenvoudig een eigen ontwerp kunnen maken en aanleveren. Dit is gerealiseerd door een ontwerptool te integreren in de website van Correctbook.

Met deze tool kunnen klanten hun eigen ontwerp maken aan de hand van een template of door zelf aan de slag te gaan. Ze kunnen in de tool zelf tekst, afbeeldingen en achtergrondkleuren toevoegen of wijzigen. De tool is zo ontworpen dat deze ook te bedienen is met mobiele apparaten. Gebruikers kunnen hun ontwerp op deze manier ook eenvoudig via hun telefoon maken en aanleveren.

Door de gebruiker zelf het ontwerp te laten maken zal het proces minder tijdrovend zijn voor beide partijen. Zo is er geen mailcontact meer nodig tussen de klant en Correctbook om tot een gewenst ontwerp te komen en kan de klant direct de bestelling via de website plaatsen. Ook zal Correctbook niet de eindverantwoordelijkheid dragen voor het ontwerp resultaat.