Jelle Bouwman

Front-end Traineeship Lead

Dit is Jelle

Ik ben een UX-minded Front-end Developer, met focus op moderne front-end techniek. Ik heb nu ruim 3 jaar programmeerervaring. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot code en ben breed georienteerd qua talen. Ik ben trots op mijn gevoel voor gebruikservaring en wil altijd dat cruciale stapje extra nemen. Ik heb een academische achtergrond (Informatiekunde) en ben het gewend om informatie- en kennisstromen te inventariseren. Eigenlijk is dit de bedrijfskunde achtergrond van Informatica. Dat neem ik mee in mijn werk.

Onderwijs

Bachelor of Science
Informatiekunde

Post-Master

Front-end Crash Course
Humanoids

Talenten-analyse

Prestatiegericht
Groepsgericht
Pragmatisme

Code fragment React & Redux

In deze codesnippet gebruik ik redux-saga om asynchrone acties die ik op mijn json-server uitvoer gegarandeerd in een correcte volgorde te laten verlopen.

Bekijk dit code fragment

Code fragment React

In dit fragment heb ik een generieke service gecreëerd die de tijd en datum (meegegeven als parameters) omzet naar een ISO timestamp, oftewel een notatie-onafhankelijke datum string.

Bekijk dit code fragment

Werkervaring

Dit heeft Jelle allemaal al gedaan.

2018 - Heden

Front-end Developer @ Humanoids

Als Front-end Developer bij Humanoids werk ik met de laatste technieken als React, Redux, GraphQL. Met de nadruk op component-based architectuur, de laatste ECMAScript features, met aandacht voor User Experience, animatie die de flow ondersteunt en pixel-perfect werk opleveren.

ING Labs

Voor ING Labs Startup Growth Navigator heb ik een Python service gemaakt die grote hoeveelheden data uit verschillende externe bronnen automatisch converteert naar 1 datamodel en vervolgens opslaat in MongoDB.

Technieken

Python, MongoDB

Rabobank

Ik heb aan het nieuwe recruitment platform van de Rabobank gewerkt voor Kaliber Interactive. Ik heb met React de componenten opgezet binnen de Rabobank huisstijl. Met het volume vacatures dat een Rabobank aanbiedt is een vlekkeloos CMS een must. Ik heb me binnen dit project voornamelijk bezig gehouden met het uitwerken van het motion design op de homepagina en de slicke animaties die overal op de site zijn te vinden met behulp van industriestandaard GSAP en nieuwkomer Popmotion Pose.

Technieken

React, GSAP, Popmotion Pose

Bol.com partnerplatform

Voor Bol.com heb ik intensief meegewerkt aan de release van het nieuwe Partnerplatform: een kenniscentrum voor winkels die via Bol.com hun handel willen drijven: een groot en complex project waar na lancering verder aan wordt doorontwikkeld. Ik heb allerlei pagina’s opgezet in herbruikbare componenten, om de doorontwikkeling zo soepel mogelijk te maken.

Team Awesome

Team Awesome; een SaaS-product gericht op Team Management. Van planning tot urenregistratie en van automatische facturatie tot een Slackintegratie. Team Awesome is een dienst in ontwikkeling die naadloos aansluit op de meest moderne workflows. De front-end is ontwikkeld in React, Redux en redux-saga. Ik heb de ontwikkeling van verschillende functionaliteiten voor mijn rekening genomen.

Technieken

React, Redux, redux-saga

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Voor een te lanceren overheidsdienst heb ik gewerkt aan de ontwikkeling van een ondersteunende applicatie; enerzijds een interactieve tour, anderzijds een knowledge base. De webapp is ontwikkeld in Next.js, React en de content is volledig zelfstandig door een redactie te beheren door de integratie van het headless CMS genaamd Contenful middels GraphQL.

Technieken

React, Next.js, Contentful, GraphQL

2014 - 2017

Mede-oprichter @ Brilliant Minds

Een bedrijf dat ik met 3 studiegenoten heb opgericht. De focus lag op de ontwikkeling van webapps voor kleine bedrijven.

Waar wij op trainen

Jelle heeft, net als al onze developers, ervaring met de modernste front-end technieken. Daar trainen we op.

Over Humanoids

Onze designers & developers werken op het snijvlak van design & tech. We ontwerpen en bouwen graag complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.

Humanoids werkten o.a. voor

Heb je een complexe uitdaging liggen? Zo werken we.