Rik Frieling

Lead Front-end Developer

Dit is Rik

Ik ben opgeleid tot psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Na mijn Bachelor heb ik besloten me om te laten scholen tot Developer. Ik ben daarom begonnen met een omscholingstraject Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam.

Daarna ben ik aan het werk gegaan als Software Engineer en heb ervaring opgedaan met o.a. Java, SQL, PL/SQL en JavaScript. Ik wilde echter graag de voldoening van het oplossen van puzzels combineren met een visueel eindresultaat en werk graag samen met designers, daarom ben ik in mijn vrije tijd bij gaan leren over React, Redux en modern front-end development. Daar ligt mijn ambitie en daarom zit ik nu bij Humanoids!

Onderwijs

Course
Software Engineering
Bachelor of Science
Sociale Psychologie

Post-Master

Front-end Crash Course
Humanoids

Talenten-analyse

Prestatiegericht
Doorzetten
Accuraat

Werkervaring

Dit heeft Rik allemaal al gedaan.

2018 - Heden

Front-end Developer @ Humanoids

Als Front-end Developer bij Humanoids werk ik met de laatste technieken als React, Redux, GraphQL. Met de nadruk op component-based architectuur, de laatste ECMAScript features, met aandacht voor User Experience, animatie die de flow ondersteunt en pixel-perfect werk opleveren.

Rabobank

Ik heb aan het nieuwe recruitment platform van de Rabobank gewerkt voor Kaliber Interactive. Ik heb met React de componenten opgezet binnen de Rabobank huisstijl. Voor het onderdeel Customer Due Dilligence (CDD) heb ik bijvoorbeeld kaart gemaakt met daarop alle aanwezige vacatures in Nederland. Ik heb slicke animaties gemaakt met behulp van industriestandaard GSAP.

Technieken

React, GSAP

ING Labs

Voor ING Labs Startup Growth Navigator heb ik een Python service gemaakt die grote hoeveelheden data uit verschillende externe bronnen automatisch converteert naar 1 datamodel en vervolgens opslaat in MongoDB.

Technieken

Python, MongoDB

ICM Website

Voor Kaliber heb ik de doorontwikkeling van de website van ICM gedaan. Ik heb onder andere alle formulieren omgebouwd van PHP en vanilla JavaScript naar React. Hierdoor zijn de vaak vrij complexe (denk aan formulieren met meerdere stappen met in iedere stap meerdere velden die invloed uitoefenen op andere velden en keuzemogelijkheden) formulieren een stuk beter leesbaar, beter onderhoudbaar en meer toekomstbestendig.

Technieken

React, Firebase

Voorleesexpress Taalplatform

Voor Kaliber heb ik gewerkt aan het nieuwe taalplatform Langaroo van de VoorleesExpress. Ik heb daar onder andere een specialistische Node.js service voor gemaakt. Deze service stuurt via een koppeling tussen Firebase en Contentful automatisch tekst die in Contentful wordt ingevoerd door naar de Polly service van Amazon. Daar wordt de tekst omgezet naar gesproken audio. Deze audiofile wordt vervolgens naar Contentful geupload en gekoppeld aan de ingevoerde tekst. Zodoende hoeft de gebruiker niets anders te doen dan content (tekst) invoeren en verschijnt een gesproken versie hiervan als ‘asset’ in Contentful, gekoppeld aan de zojuist gecreëerde content.

Technieken

Node.js, Amazon Polly, Firebase, Contentful CMS

Kien

Kien maakt wireless speakers. Voor de app behorende bij het Kien Home Sound System heb ik het Proof of Concept van de nieuwe app in React Native gemaakt en deze gepresenteerd op zowel een simulator als een echt device.

Technieken

React Native

2017 - 2018

Developer @ Transfer Solutions

Ik ben werkzaam geweest op de afdeling Application Managed Services (Applicatiebeheer) om binnen een korte tijd veel applicaties van binnen te kunnen zien en begeleid te worden door zeer ervaren collega’s. Daarna full-stack actief voor diverse interne greenfield projecten met de technieken Java, Oracle Apex, PL/SQL en JavaScript

Waar wij op trainen

Rik heeft, net als al onze developers, ervaring met de modernste front-end technieken. Daar trainen we op.

Over Humanoids

Onze designers & developers werken op het snijvlak van design & tech. We ontwerpen en bouwen graag complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.

Humanoids werkten o.a. voor

Heb je een complexe uitdaging liggen? Zo werken we.