Rosa van der Velde

UX Designer

Dit is Rosa

Ik heb een vliegende start gemaakt aan de Sociologie afdeling van de Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk bleek dat ik niet om mijn creatieve ambities heen kon en heb ik mijn Bachelor aan de Academie Artemis gehaald. De afgelopen jaren heb ik als zelfstandig ontwerper met heel veel plezier gewerkt aan uiteenlopende opdrachten. Waar ik in mijn werk gelukkig van wordt is; het verdelen van informatie op een organische manier, het aanvoelen van wat wel werkt en niet werkt. Die puzzel vind ik heerlijk. UX is voor mij het perfecte raakvlak tussen design en analytisch/probleemgericht denken.

Onderwijs

Bachelor of Arts
Academie Artemis
Bachelor of Science
Sociologie

Post-Master

UX Crash Course
Humanoids

Talenten-analyse

Representatief
Servicegericht
Pragmatisme

Gewerkt voor

Correctbook Tool

Correctbook produceert eindeloos uitwisbare notitieboeken. Je gebruikt het boekje als een whiteboard met de mogelijkheid om het altijd weer opnieuw te kunnen gebruiken. Een kwart van de opbrengst gaat naar kinderen die geen toegang hebben tot schrijfmateriaal.

Bekijk dit project

Kien iOS App

Kien is een flexibel soundsystem. De slimme speakers koppel je via bluetooth aan elkaar en aan je telefoon. De Kien app geeft inzicht in de status van al je speakers. De vraag van Kien: De vormgeving en flow van de app overzichtelijker maken.

Bekijk dit project

Werkervaring

Dit heeft Rosa allemaal al gedaan.

2018 - Heden

UX Designer @ Humanoids

Inbox Storage

Voor Inbox Storage heb ik meegewerkt aan een Expert Review van de website. Inmiddels ben ik 2 maanden aan de slag gegaan om de website een grondige UX boost te geven. Ik analyseer de huidige contentstructuren, interview gebruikers, stel doelstellingen op samen met de stakeholders en werk aan een high-fi prototype wat getest gaat worden. Daarmee wordt een goede basis gelegd voor serieuze ux verbeteringen. Vervolgens werk ik aan een componenten library / design system, hiermee kan straks succesvol doorontwikkeld worden.

Pon Automotive

In opdracht van Lab Digital heb ik gewerkt aan een nieuw mobiliteitsplatform voor Pon Automotive. In een workshop met de stakeholders hebben we de basis hiervoor gelegd. Vervolgens heb ik aan aan een prototype gewerkt als voorbereiding op een usability test.

Koppert Biological Systems

Voor Koppert Biological Systems werkte ik 4 maanden aan het MVP van de Scout App: een app en dashboard wat inzicht biedt in plagen en ziektes van de gewassen in een kas. Ik werkte in een SCRUM team op locatie aan features zoals het intekenen van een kas, het inzichtelijk maken in de huidige plagen én oplossingen hiervoor en het weergeven van complexe data.

Ministerie voor Binnenlandse Zaken

Ik heb voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt aan de informatie en campagnesite voor overheidsinitiatief Mijn Overheid voor Ondernemers. In een mini design sprint hebben we hiervoor de doelgroepen, customer journey en een prototype uitgewerkt. Later hebben we in een content sessie de inhoud bepaald. Een volledig design concept is daarna gemaakt en gepresenteerd aan de stakeholders.

Kien

Voor Kien (wireless bluetooth speakers) heb ik gewerkt aan de herpositionering en een redesign van de Kien app voor iOS en Android. Met de app kun je je speakers verbinden en beheren. De Kien app was door de jaren heen te ver doorontwikkeld en miste focus. In meerdere sessie met de klant hebben we de functionaliteit geherevalueerd en een nieuw UX concept gerealiseerd.

Correctbook

Ik heb gewerkt aan een mobile-first book customizer waarmee zakelijke klanten van Correctbook een grote batch van boekjes zelf, online, kunnen ontwerpen. In een co-creatie sessie hebben we de basis gelegd. We hebben een volledig interactieontwerp en visual design gemaakt en het geheel meerdere keren getest met echte gebruikers.

2012 - Heden

Freelance Designer @ R. Design

Oprichter en zelfstandig ontwerper. Ik ben ervaren in design, interactie ontwerp en conceptueel denken. Ik heb veel ervaring opgedaan met projecten draaien en met stakeholders communiceren. Ik ben onder andere werkzaam geweest voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de universiteit Tilburg en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Over Humanoids

Onze designers & developers werken op het snijvlak van design & tech. We ontwerpen en bouwen graag complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.

Humanoids werkten o.a. voor

Heb je een complexe uitdaging liggen? Zo werken we.