Rosa vertelt

Kien is een flexibel soundsystem. De slimme speakers koppel je via bluetooth aan elkaar en aan je telefoon. De Kien app geeft inzicht in de status van al je speakers. De vraag van Kien: De vormgeving en flow van de app overzichtelijker maken.

Probleem

De locatie en samenstelling van de Kien speakers verandert vaak en gemakkelijk. De huidige Kien app geeft hierin geen goed overzicht. Uit gebruikersonderzoek blijkt dat er verwarring ontstaat over het navigeren binnen groepen. Ook moet men te veel stappen nemen om de instellingen te veranderen van een speaker. Het is op dit moment te ingewikkeld om de speaker groepen en instellingen zelf aan te passen.

Hoe geeft de Kien app een duidelijk en handelbaar overzicht van de fysieke situatie?

Match de vormgeving

Om een overzicht te geven van de werkelijke situatie van de Kien speakers is een vormgeving gebruikt die erg lijkt op de fysieke besturing van een Kien speaker.

Drag & drop

Op het dashboard kan je speakers van de ene groep naar de andere groep verplaatsen. Dit moet het controleren van de verschillende speakers vergemakkelijken.

Gelaagdheid

Om de app overzichtelijk te houden kun je binnen de app via een zoom-in systeem steeds dieper in een groep duiken. Binnen de app zijn er 3 niveaus: Dashboard, een groep van speakers, een individuele speaker.

Groepsinstellingen

Om toch aan de behoefte te voldoen om met 1 app meerdere groepen te bedienen heeft elke groep zijn eigen laag om instellingen aan te passen.