UX Toolbox

Conversational & Voice UX

Ontwerpen voor bediening met je stem. Vinden we een uitdaging!

Conversational & Voice UX

Er komen inmiddels heel snel meer mogelijkheden om pratend de interactie aan te gaan met een apparaat, je televisie of je smartphone. Ontwerpen voor bediening met stem is vrij nieuw in ons vakgebied. Je interacteert met een device zonder actief gebruik te maken van een interface en dat is heel uitdagend qua UX. Taal is immers vrij van de vaste keuzes die een normale visuele interface biedt. Hoe ontwerp je dan voor deze nieuwe input methode?

Animatie of interactie prototypen

Als je praat tegen een apparaat verwacht je dat een apparaat je begrijpt en passend reageert. Dat vereist computerkracht voor live-language-processing, A.I. voor interpretatie en een doelgericht ontwerp van een structuur voor actie en reactie. Vaak kan dit ook in combinatie met een visuele interface. Voor Conversational, Voice UX en natural language input geldt hoe dan ook dat frustratie heel snel op de loer licht: 1 verkeerde interpretatie of reactie en je gebruiker kan weg zijn. Ze zijn immers gewend om begrepen te worden bij de meest basale menselijke interactie methode die er is; taal.

Wij kunnen ontwerpen voor conversational UX (bijvoorbeeld in de vorm van een chatbot), voice UX (bijvoorbeeld prototypen voor Google Home, Alexa of Siri applicaties) of een blended vorm van interactie waarbij natural language input deel uitmaakt van een meer reguliere visuele interface.

Werk

Dit maakten we zoal.

Humanoids: digital product makers.

Onze designers en developers werken op het snijvlak van design en tech. Daar ontwerpen en bouwen we graag aan complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.