UX Toolbox

DesignOps

Design Operations of DesignOps is het geheel van principes, methodes en processen waarmee een UX team of afdeling functioneert.

Effectief ontwerpen op grote(re) schaal

Met een enkele UX Designer is het makkelijk om overzicht te houden en consistentie te bewaren. Zodra het team groter wordt of er aan verschillende producten gewerkt wordt neemt de complexiteit toe. Vaak leidt dit tot verspreiding van ontwerpers over verschillende teams en werken op eilandjes.

Met een solide ingerichte UX afdeling kun je je producten en teams optimaal voorzien van goed UX werk. En dus je klant beter bedienen. Dit vraagt om een gestroomlijnde samenwerking tussen verschillende UX teams en solide processen. Zo kun je pas echt impact maken.

Optimaliseren van teams, tools en processen

Effectief samenwerken in grote organisaties vraagt om een gestructureerde, schaalbare UX workflow. Het bewaren van kwaliteit bij het groter maken van een UX team en het beschikbaar houden van kennis. Dit vraagt om een gedragen totaalproces waarbinnen meerdere UX Designers samenwerken.

Waar plaats je de ontwerpers? Wat is de Design Stack qua software, tooling en onderlinge samenwerking? Hoe documenteer je onderzoek en pas je dit toe in de verschillende teams? Wat is het proces qua onderzoek, verwerking van resultaten en doorontwikkeling? Hoe creëer je consistentie in een grote familie van gelieerde digitale producten? Dit zijn vragen die wij beantwoorden in een DesignOps traject.

De toegevoegde waarde van DesignOps

Efficiënte inzet van je UX capaciteit.
Solide UX processen voor grote teams.
Consistentie door al je producten heen
Samenwerken aan één doel in plaats van het werken op eilandjes.
Last but not least: blije ontwerpers!

Jouw DesignOps naar een hoger plan


UX Maturity Analyse
Wij kunnen voor jullie een UX maturity analyse uitvoeren om te kijken hoe jullie er voor jullie UX'ers het meest te winnen valt qua samenwerking. Hieruit kunnen verschillende adviezen komen die we samen kunnen oppakken. Denk aan het inrichten van een design stack en workflow (welke programma's voor welke taak), het samenstellen van een complementerend team of het onderwijzen van een gehele organisatie in de waarde van UX.

Intern UX team / UX afdeling opzetten
We kunnen een UX afdeling inrichten binnen een bestaande bedrijfsstructuur en helpen met het bepalen van de samenwerking met andere afdelingen, we kunnen talent werven/selecteren, een team samenstellen en een proces van samenwerking inrichten.

Workflow inrichten
We kunnen helpen met het opbouwen van een Design System en de plek die het systeem inneemt binnen een UX samenwerking. Het opzetten van een research afdeling en repository, design (tooling) inrichten en standaardiseren van UX best-practices.

Impact vergroten / training
We kunnen in-house trainingen geven over allerlei onderdelen van het UX proces en methodieken die we gebruiken. We vertellen graag over onze UX discipline en waarom die zo van belang is in een gehele organisatie.

Waar je ook bent op de weg naar een fantastische UX maturity; we helpen je graag een duurzame relatie aan te gaan en samen verschil te gaan maken.

Werk

Dit maakten we zoal.

Humanoids: digital product makers.

Onze designers en developers werken op het snijvlak van design en tech. Daar ontwerpen en bouwen we graag aan complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.