UX Toolbox

Expert Review

We zetten graag onze UX expertise in om jouw applicatie of website te verbeteren.

Wat is een Expert Review?

Bij een Expert Review zetten we onze UX expertise in om een applicatie of website grondig te onderzoeken en met serieuze verbeteringen te komen. Met andere woorden: wij toetsen jullie gebruikerservaring.

1 van onze UX'ers neemt de tijd om jullie product goed te bekijken vanuit het oogpunt en het gedrag van een echte gebruiker. Die een select aantal voor jullie belangrijke taken moet afronden.

We kijken bijvoorbeeld naar de funnels en call-to-actions, gebruiksvriendelijkheid, accessibility, de hiërarchie en navigatie, maar ook naar de copy en in welke mate het product voldoende doelgericht is. En dus: begrijpbaar voor een gebruiker. We kunnen in relatief korte tijd aangeven wat werkt en wat niet.

Animatie of interactie prototypen

Een Expert Review wordt dus ingezet om snel problemen te duiden en manieren te vinden om jullie product te verbeteren. Vaak doen we dit aan het begin van een nieuw project, maar het kan ook als losse dienst geboekt worden.

We leveren vaak een rapport of presentatie op met een aantal quick fixes, een indicatie van flow issues en ideeën tot oplossen van de meest kritieke problemen. Vaak doen we daar ook meteen enkele redesign voorstellen voor.

Presenteren heeft zeker onze voorkeur, omdat we op die manier makkelijk onze constructieve feedback kunnen delen met een groep van betrokkenen, het team en belangrijke stakeholders en dit veel draagvlak creëert. Wat ook regelmatig voorkomt is dat de uitkomsten worden verwerkt in een prototype wat we weer testen in een usability test.

Werk

Dit maakten we zoal.

Humanoids: digital product makers.

Onze designers en developers werken op het snijvlak van design en tech. Daar ontwerpen en bouwen we graag aan complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.