Onze Back-end
Crash Course

In 6 weken leer je APIs bouwen met cutting-edge techniek.

Start: Januari
Vooraf aan het  Back-end Traineeship

Je maakt o.a. kennis met

Open voor jou

Onze Back-end Development Crash Course is ontwikkeld voor onze Back-end trainees en wordt gegeven vooraf aan ons Back-end Development Traineeship.

Leer cutting-edge API technologie.
Krijg begeleiding van Senior Developers.
Vergroot je waarde op de arbeidsmarkt.

Het Programma

We beginnen met een introductie in Java. Java is de meest gebruikte programmeertaal ter wereld voor enterprise back-end systemen. We vinden het belangrijk dat je vanaf scratch begint en je werk goed structureert. Je leert wat je allemaal met Java kunt doen en zult je eerste applicatie gaan opzetten op de manier zoals dit in enterprise applicaties wordt gedaan. Een goed begin is immers het halve werk! Je leert wat je allemaal met Java kunt, de semantiek, de do's en dont's, best practices en hoe je Java kunt gebruiken om robuuste, schaalbare back-end systemen te ontwikkelen.

Spring Boot is een onderdeel van het alom bekende Spring framework en is de feitelijke standaard voor het creëren van APIs in Java. We gaan data ontsluiten voor een mobiele applicatie, zodat de app data kan ophalen en opslaan in de cloud. We gaan daarvoor REST APIs maken in de vorm van micro services. Dat wordt de motor achter de mobiele app.

Data moet uiteraard ergens worden opgeslagen. Voor Java zijn de meest gangbare databases MongoDB en PostgreSQL. PostgreSQL gaat al vele jaren mee en heeft zijn waarde bewezen in de markt. MongoDB is een nieuwkomer en is heel populair geworden, omdat het geen relationele maar een document database is. Wat dat precies inhoudt? Dat leren we je! Daarnaast leren we je van alles over queries, indexes en hoe je dit alles in je API integreert.

GraphQL

Hoewel REST nog steeds het meest gebruikt wordt voor communicatie tussen een front-end en back-end, winst GraphQL rap terrein. Waar REST vaart op conventies en best-practices is GraphQL erg strikt gedefinieerd. Je legt vast hoe je data kunt opvragen en opslaan en wat de vorm van de data precies is. Tegelijkertijd is GraphQL heel flexibel. Je kunt kiezen voor welke data precies geretourneerd moet worden, zodat je alleen maar data terugkrijgt die je nodig hebt. Nog maar weinig back-end developers gebruiken GraphQL. Wij omarmen graag de laatste technieken. Daarom leer je deze week GraphQL toepassen.

Vanaf dag 1 pas je Scrum en Agile principes toe, maar vanaf deze week gaan we meer de diepte in. Je leert hoe dit in het bedrijfsleven wordt toegepast, de rollen in een team en samenwerken met andere disciplines. Daarnaast gaan we aan de slag met unit testing en integration testing. Daarmee test je, respectievelijk, kleine stukken code en flows binnen de applicatie op bugs.

Build Tooling

In week 6 weet je hoe je een microservice opzet, hoe je deze koppelt aan een database en toegankelijk maakt voor een mobiele app. Alleen: Hoe release je dit? Hoe zorg je ervoor dat het daadwerkelijk online gebracht wordt? Deze week focussen we hierop. Ook hiervoor gebruiken we de uiteraard de laatste technieken. We gaan het principe van continuous integration gebruiken om je service in een Docker container, met behulp van Kubernetes, te deployen. Als we je dit hebben geleerd zul je begrijpen waarom dit the-way-to-go is.

6 weken Back-end Development Crash Course volgen

Alleen voor onze Back-end Trainees.

Je volgt de Back-end Development Crash Course vooraf aan een Back-end Development Traineeship bij Humanoids.
Bekijk het Back-end Traineeship

Starten in januari? De aanmelding is open!

Vaak gestelde vragen

De nadruk binnen het Back-end Development Traineeship ligt op back-end development met gebruik van de modernste technieken. Java is nog steeds de meest gebruikte programmeertaal ter wereld. We combineren dat met cutting-edge technieken die je vooruit zullen laten doen lopen op andere back-end developers. Zie voor beschrijving daarvoor hierboven.

We hebben de Crash Course ontwikkeld voor onze Back-end trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Crash Course is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische handvaten geven en voorbereiden op het vak als developer.

We hebben ons best gedaan om een crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door developers.

Geen kosten voor Trainees
Voor de duidelijkheid! Als je het traineeship volgt kost de Crash Course je niets, maar vergoeden wij je opleiding en reiskosten.

Kosten externe deelnemers
Als je de Crash Course los volgt betaal je de opleidingskosten vooraf, in 1 keer. Naast dit bedrag zijn er geen verborgen kosten, zoals fees die we vragen aan bedrijven waar jij, bijvoorbeeld, in dienst wil gaan na de Crash Course. Wij willen jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt namelijk op geen enkele manier beperken.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl