Onze Front-End
Crash Course

In 6 weken leer je sites en complexe (mobiele) applicaties bouwen met cutting-edge techniek.

Februari & September
Vooraf aan het  Front-end Traineeship

Je maakt o.a. kennis met

Open voor jou

Onze Front-End Development Crash Course is ontwikkeld voor onze front-end trainees en wordt 2x per jaar gegeven, vooraf aan ons Front-End Traineeship.

Leer cutting-edge webtechnologie.
Krijg begeleiding van Senior Developers.
Vergroot je waarde op de arbeidsmarkt.

Het Programma

We beginnen met een introductie in HTML, CSS en JavaScript. We vinden het belangrijk dat je van scratch begint en je werk goed structureert. Je leert welke HTML elementen er zijn en de semantiek ervan. Je leert alles over CSS: de opbouw, positionering en CSS pre-processors als SASS. Je leert mobile-first ontwikkelen, responsive maken en bouwen voor verschillende devices. Wat JavaScript betreft: Je leert alles op basis van de laatste standaarden. Je leert functioneel programmeren, wat later van pas gaat komen. Natuurlijk ga je werken met Git en leer je hoe je het beste je workflow in kan richten.

React

Je gaat aan de slag met React, hét framework of choice voor moderne en complexe applicaties. Je leert de uitgangspunten van React, wat het onderscheidt van andere frameworks (zoals bv. Angular) en hoe je het efficient gebruikt. Je zult kennismaken met JSX, een superset van JavaScript, de syntax waarin je React componenten gaat schrijven.

Je zult niet alleen aan de slag gaan met de front-end, maar nemen ook een stap in back-end ontwikkeling. We gaan aan de slag met Node.js en Next.js om REST endpoints te maken die je vervolgens zult gaan integreren in React. Zo leer je de uitgangspunten van een webserver, HTTP en het maken van RESTful API’s. We gaan aan de slag met MongoDB; een database nieuwe stijl. Op deze manier raak je alle disciplines binnen development aan.

Redux & React

Een React applicatie zonder Redux is als Batman zonder Robin. Redux verzorgd de state-management van je applicatie en scheidt daarmee data en events van het React gedeelte. Dat is momenteel de facto standaard. Je maakt kennis met belangrijke principes als Actions, Reducers en Saga’s.

Vanaf dag 1 pas je SCRUM en Agile principes toe, maar vanaf deze week gaan we meer de diepte in. Je leert hoe dit in het bedrijfsleven wordt toegepast, de rollen in een team en samenwerken met andere disciplines. Daarnaast gaan we aan de slag met unit testing en end-to-end testing. Daarmee test je, respectievelijk, kleine stukken code en de gehele applicatie op bugs.

Van broncode ga je naar een draaiende applicatie. Alles wat hierbij komt kijken komt nu uitgebreider aan bod, zoals builden met Webpack, transpilen met Babel, accessibility testen, performance assessment met Lighthouse. Verder besteden we aandacht aan security en het showcasen van je componenten met Storybook. Zo doen we development langs het hele spectrum. Tevens ronden we af en bereiden we voor op het werk wat je straks gaat doen.

6 weken Front-End Crash Course volgen

Alleen voor onze Front-end Trainees.

Je volgt de Front-end Development Crash Course vooraf aan een Front-end Traineeship bij Humanoids.
Bekijk het Front-end Traineeship

Starten in Februari? De aanmelding is open vanaf 1 December.

Vaak gestelde vragen

De nadruk binnen het Front-End Traineeship ligt op front-end development met gebruik van de modernste technieken. Modern front-end development is eigenlijk gewoon die-hard programmeren. Omdat wij veelzijdige front-end developers kweken, raken we alle disciplines binnen development aan. Dat betekent dat je ook belangrijke dingen meekrijgt van back-end development en mobile / app development. Je kunt zo als developer het gehele spectrum overzien en je werk beter doen.

We hebben de Crash Course ontwikkeld voor onze development trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Crash Course is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische handvaten geven en voorbereiden op het vak als developer.

We hebben ons best gedaan om een crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door developers.

Geen kosten voor Trainees
Voor de duidelijkheid! De Crash Course is ontwikkeld voor onze trainees. Als je het traineeship volgt kost de Crash Course je niets, maar vergoeden wij je opleiding en reiskosten.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl