Onze Java
Crash Course

In 6 weken leer je APIs bouwen met cutting-edge techniek.

Start: Mei
Max. 10 deelnemers
Kosten  €4199

Je maakt o.a. kennis met

Open voor jou

Onze Java Crash Course is ontwikkeld voor onze Java trainees en wordt gegeven vooraf aan ons Java Traineeship. Wij stellen de course echter open voor een beperkt aantal extra deelnemers per keer.

Leer cutting-edge API technologie.
Krijg begeleiding van Senior Developers.
Vergroot je waarde op de arbeidsmarkt.

Het Programma

Java Basics

We beginnen met een introductie in Java. Java is de meest gebruikte programmeertaal ter wereld voor enterprise back-end systemen. We vinden het belangrijk dat je vanaf scratch begint en je werk goed structureert. Je leert wat je allemaal met Java kunt doen en zult je eerste applicatie gaan opzetten op de manier zoals dit in enterprise applicaties wordt gedaan. Een goed begin is immers het halve werk! Je leert wat je allemaal met Java kunt, de semantiek, de do's en dont's, best practices en hoe je Java kunt gebruiken om robuuste, schaalbare back-end systemen te ontwikkelen.

Spring Boot is een onderdeel van het alom bekende Spring framework en is de feitelijke standaard voor het creëren van APIs in Java. We gaan data ontsluiten voor een mobiele applicatie, zodat de app data kan ophalen en opslaan in de cloud. We gaan daarvoor REST APIs maken in de vorm van micro services. Dat wordt de motor achter de mobiele app.

Data moet uiteraard ergens worden opgeslagen. Voor Java zijn de meest gangbare databases MongoDB en PostgreSQL. PostgreSQL gaat al vele jaren mee en heeft zijn waarde bewezen in de markt. MongoDB is een nieuwkomer en is heel populair geworden, omdat het geen relationele maar een document database is. Wat dat precies inhoudt? Dat leren we je! Daarnaast leren we je van alles over queries, indexes en hoe je dit alles in je API integreert.

GraphQL

Hoewel REST nog steeds het meest gebruikt wordt voor communicatie tussen een front-end en back-end, winst GraphQL rap terrein. Waar REST vaart op conventies en best-practices is GraphQL erg strikt gedefinieerd. Je legt vast hoe je data kunt opvragen en opslaan en wat de vorm van de data precies is. Tegelijkertijd is GraphQL heel flexibel. Je kunt kiezen voor welke data precies geretourneerd moet worden, zodat je alleen maar data terugkrijgt die je nodig hebt. Nog maar weinig Java developers gebruiken GraphQL. Wij omarmen graag de laatste technieken. Daarom leer je deze week GraphQL toepassen.

Vanaf dag 1 pas je Scrum en Agile principes toe, maar vanaf deze week gaan we meer de diepte in. Je leert hoe dit in het bedrijfsleven wordt toegepast, de rollen in een team en samenwerken met andere disciplines. Daarnaast gaan we aan de slag met unit testing en integration testing. Daarmee test je, respectievelijk, kleine stukken code en flows binnen de applicatie op bugs.

Build Tooling

In week 6 weet je hoe je een microservice opzet, hoe je deze koppelt aan een database en toegankelijk maakt voor een mobiele app. Alleen: Hoe release je dit? Hoe zorg je ervoor dat het daadwerkelijk online gebracht wordt? Deze week focussen we hierop. Ook hiervoor gebruiken we de uiteraard de laatste technieken. We gaan het principe van continuous integration gebruiken om je service in een Docker container, met behulp van Kubernetes, te deployen. Als we je dit hebben geleerd zul je begrijpen waarom dit the-way-to-go is.

6 weken Java Crash Course volgen

Let even op de eisen.

Je wil moderne Back-end Development kennis & ervaring op doen.
Je beschikt over een serieuze hoeveelheid logisch denkvermogen.
Je brengt een laptop mee. Apple heeft de voorkeur.
Je bent 6 weken lang, 5 dagen in de week beschikbaar.
Het (los) volgen van de Java Crash Course kost je €4199.
Schrijf je in

Je schrijft je hiermee alleen in voor 6 weken Java Crash Course.
Inschrijving open: vanaf 1 maart. Wil je het volledige Java Traineeship volgen? Meld je hier aan.

Vaak gestelde vragen

De nadruk binnen het Java Traineeship ligt op back-end development met gebruik van de modernste technieken. Java is nog steeds de meest gebruikte programmeertaal ter wereld. We combineren dat met cutting-edge technieken die je vooruit zullen laten doen lopen op andere back-end developers. Zie voor beschrijving daarvoor hierboven.

We hebben de Crash Course ontwikkeld voor onze Java trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Crash Course is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische handvaten geven en voorbereiden op het vak als developer.

Maar onze development crash-course is natuurlijk ook interessant als je het Java Traineeship niet wil of kunt doen. Of als je al een tijdje werkt en je wilt laten omscholen. Of als je al developer bent, maar je vakinhoudelijke kennis wil updaten. Of als je programmeren gewoon heel tof vindt.

We hebben ons best gedaan om een crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door developers.

Zodat een klas klein genoeg blijft om iedereen persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogstaande feedback te kunnen geven. Basically: Om de kwaliteit van de Crash Course te bewaken. Dat is belangrijk voor het niveau van zowel onze trainees na Crash Course, als de overige deelnemers. Zo geven we je meer waarde voor je geld en betere carrière perspectieven.

Geen kosten voor Trainees
Voor de duidelijkheid! Als je het traineeship volgt kost de Crash Course je niets, maar vergoeden wij je opleiding en reiskosten.

Kosten externe deelnemers
Als je de Crash Course los volgt betaal je de opleidingskosten vooraf, in 1 keer. Naast dit bedrag zijn er geen verborgen kosten, zoals fees die we vragen aan bedrijven waar jij, bijvoorbeeld, in dienst wil gaan na de Crash Course. Wij willen jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt namelijk op geen enkele manier beperken.

Als je onze prijs vergelijkt met overige particuliere opleidingen in de markt, die vaak slechts een paar dagen duren, is die erg scherp. We proberen het zo toegankelijk te houden, maar wel een serieuze commitment te laten zijn. Wij zoeken namelijk naar serieus gemotiveerde deelnemers. Zo bewaken we de kwaliteit van de Crash Course.

Als je echt geen laptop hebt, kunt kopen of lenen, hebben wij een beperkt aantal Macbooks beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens de Crash Course. Hier kun je aanspraak op maken nadat je inschrijving door ons is goedgekeurd.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl