De Humanoids
UX Crash Course

6 weken cutting-edge UX crash-course. Wij delen UX expertise uit de industrie.

Begin Maart & begin September
Max. 4 deelnemers
Kosten  €4199

Je maakt o.a. kennis met

Open voor jou

Onze UX Crash Course is ontwikkeld voor onze trainees en wordt 2x per jaar gegeven, vooraf aan ons UX Traineeship. Wij stellen de course echter open voor een beperkt aantal extra deelnemers per keer.

Iedere week een volle dag workshop door onze coaches.
Werk aan een 2 cases, voor een echte klant.
Krijg doorlopend feedback van ervaren UX Designers.

Het Programma

Design Sprint

We beginnen met een week Design Sprint. Je ontvangt je briefing voor je eerste project en gaat daarmee aan de slag. Dit wordt een intensieve week gevuld met gezamenlijke sessies. Hierin komen alle onderdelen van het ontwerproces voorbij en je begint al met je eerste project. We gaan van briefing naar paper prototype en je doet je eerste user test.

Je maakt, in een volle dag workshop gegeven door onze coaches, kennis met de basisprincipes van het ontwerpen voor schermen en main design tool in de markt (Sketch 3). We kijken ook naar alternatieve design tools, zoals Figma. We behandelen platform conventies en ontwerp principes voor bv. web, iOS en Android. Je gaat verder met je case uit Week 1, die je uitwerkt. Aan het einde van de week is er een presentatiemoment. Verder worden er deze week interactieve college's gegeven over de geschiedenis van (digital) design en over accessibility & inclusive design.

De workshop deze week gaat over basic prototyping & usability testing. We behandelen user testing, interviewing en basic prototyping tools als Invision en Marvel. Je gaat aan de slag met het maken van je eerste interactieve prototype, wat je ook gaat testen. Deze week geef je een demo van je eerste project en maak je dit klaar om te publiceren. Verder worden er deze week interactieve college's gegeven over (data-driven) research en over storytelling, zodat je een vette portfolio case kan maken.

Een belangrijk onderdeel van UX is het organiseren en faciliteren van creatieve sessies. Daarmee kun je je team, je gebruikers en stakeholders betrekken bij een creatief proces, waarmee je in korte tijd een solide basis legt voor een (nieuw) project. Daar gaat de workshop deze week dan ook over. Verder maak je een start met je tweede project. Verder worden er deze week interactieve college's gegeven over Scrum / Agile en over het werken aan de UX van complexe producten (bv. over het organiseren van informatie).

We bouwen voort op de kennis uit week 2. Je leert over Design Systems, Atomic Design en Component-based Design. Hierover gaat tevens de workshop deze week, waarin je zelf aan de slag gaat met advanced Sketch functionaliteit. We gaan dus de diepte in. Je leert hoe effectief met Sketch werkt, hoe Sketch het opzetten van een design system en samenwerken met andere designers ondersteunt. Verder worden er deze week interactieve college's gegeven over samenwerken met Developers en leer je HTML/CSS basics.

We behandelen deze week Advanced Prototyping. Met tools als Principle en Framer kun je gedetailleerd animatie en interacties ontwerpen. Vaak wordt dit gebruikt om aan developers te communiceren wat je als UX'er bedoelt, maar ook voor usability testing kan het heel handig zijn om een life-like product te prototypen. We ronden we deze week af met een demo van je tweede project en bereiden voor op de start van het traineeship. Verder wordt er deze week een laatste interactief college gegeven over innovatie en ontwikkelingen als AR, VR en voice.

6 weken UX Crash Course volgen

Let even op de eisen.

Je wil waardevolle UX kennis & ervaring op doen.
Je beschikt over academisch denkniveau.
Je brengt een Apple laptop mee.
Je bent 6 weken lang, 5 dagen in de week, beschikbaar.
Het (los) volgen van de UX Crash Course kost je €4199.*
Schrijf je in

Je schrijft je hiermee alleen in voor 6 weken UX Crash Course. Deze wordt 2x per jaar gegeven vooraf aan ons traineeship. Inschrijving open: vanaf 1 juli. Wil je het volledige UX Traineeship volgen? Meld je hier aan.

Vaak gestelde vragen

We hebben de Crash Course ontwikkeld voor onze trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Crash Course is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische UX handvaten geven en voorbereiden op het vak als ontwerper.

Maar onze UX crash-course is natuurlijk ook interessant als je het UX Traineeship niet wil of kunt doen. Of als je al een tijdje werkt en je wilt laten omscholen. Of als je al ontwerper bent, maar je vakinhoudelijke kennis wil updaten. Of als je UX gewoon heel tof vindt.

We hebben ons best gedaan om een UX crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door ontwerpers.

Zodat een klas klein genoeg blijft om iedereen persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogstaande feedback te kunnen geven. Basically: Om de kwaliteit van de Crash Course te bewaken. Dat is belangrijk voor het niveau van zowel onze trainees na Crash Course, als de overige deelnemers. Zo geven we je meer waarde voor je geld en betere carrière perspectieven.

Geen kosten voor Trainees
Voor de duidelijkheid! Als je het traineeship volgt kost de Crash Course je niets, maar vergoeden wij je opleiding en reiskosten.

Kosten externe deelnemers
Als je de Crash Course los volgt betaal je de opleidingskosten vooraf, in 1 keer. Naast dit bedrag zijn er geen verborgen kosten, zoals fees die we vragen aan bedrijven waar jij, bijvoorbeeld, in dienst wil gaan na de Crash Course. Wij willen jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt namelijk op geen enkele manier beperken.

Als je onze prijs vergelijkt met overige particuliere UX opleidingen in de markt, die vaak slechts een paar dagen duren, is die erg scherp. We proberen het zo toegankelijk te houden, maar wel een serieuze commitment te laten zijn. Wij zoeken namelijk naar serieus gemotiveerde deelnemers. Zo bewaken we de kwaliteit van de Crash Course.

Als je echt geen Apple laptop hebt, kunt kopen of lenen, hebben wij een beperkt aantal beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens de Crash Course. Hier kun je aanspraak op maken nadat je inschrijving door ons is goedgekeurd.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl