UX Traineeship

Kickstart je UX carrière met ons unieke programma. Het duurt 6 weken + 12 maanden.

Start: Februari
Aanmelding open: Vanaf 1 December

Crash Course

Je start met onze UX Crash Course: 6 weken expertise-traject gegeven door onze seniors. Daarmee operationaliseren we je praktische UX vaardigheden.

Traineeship

Je gaat 12 maanden UX werk doen voor klanten van Humanoids. Je leert het werkveld breed kennen. Je draait 100% mee en werkt aan toffe projecten.

Training

We besteden wekelijks een volle dag aan ons unieke trainingsprogramma. We begeleiden en trainen vakinhoudelijk, maar expertimeren ook met nieuwe technologie.

Na je traineeship

Je sluit na 12 maanden je traineeship af als ervaren UX Designer.

Tijdens het traineeship krijg je

Salaris. En meer.

Salaris
Een starters salaris en dienstverband bij ons.

Laptop & Software
Een Apple MacBook Pro en benodigde software.

NS Businesscard
Wij betalen jouw woon-werk en werk-werk verkeer.

Workshops & Excursies
Sessies met pro's en budget voor conferenties.

E-reader
Een E-reader. Om dingen te lezen over de wereld om je heen.

Helpen trainen
Jij draagt ook weer bij aan het opleiden van nieuwe trainees.

Aanmelden

Let wel even op de eisen.

Je hebt serieuze UX ambitie.
Academisch denkniveau. Bij voorkeur een voltooide Master.
Je beschikt over een academische dosis analytisch- en probleemoplossend vermogen.
Je bent relevant opgeleid, of kunt ons overtuigen dat je opleiding voldoende relevant is voor het UX vakgebied.
Je hebt enige ontwerpervaring en kunt wat werk laten zien.
Je woont in de randstad.
You speak Dutch at a professional level.
Meld je aan als UX Trainee

Aanmelding open voor start in Februari: vanaf 1 December.

Vaak gestelde vragen

Het Traineeship is een betaalde baan. Je werkt, dus krijgt daarvoor een starterssalaris en alles wat hierboven genoemd staat. Het volgen van een Traineeship bij ons kost je dus niets, maar levert je juist geld op.

Er is daarbij 1 notitie: Als je geselecteerd bent voor een Traineeship bij ons ontvang je tijdens de 6 weken Crash Course, die alle trainees vooraf doen, (nog) geen salaris, maar we vergoeden wel je opleiding en al je reiskosten.

De term UX wordt binnen de industrie inderdaad nog steeds verschillend gebruikt. Wat een UX Designer doet volgens Humanoids, en waar je dus voor getraind wordt, is het ontwerpen van een bruikbaar digitaal product. Dat omvat zowel visual design als interaction design, een stuk strategie en het succesvol communiceren met stakeholders. Een Humanoids UX Designer is daarom een T-shaped ontwerper en een breed georïenteerde professional.

1: Omdat je brede ervaring opdoet. Het is erg waardevol om deze ervaring meteen aan het begin van je carrière te krijgen.

2: Omdat je een breed portfolio opbouwt, de industrie en mensen uit de industrie leert kennen. Je draait verschillende soorten projecten, waarmee je je portfolio vult. Je leert allerlei mensen kennen. In werksituaties, maar ook informeel bij excursies en inspiratiesessies.

En 3: Voor het Humanoids trainingsprogramma. Je wordt wekelijks getraind en begeleid door ervaren ontwerpers. Zo laten we je groeien als professional.

We selecteren in twee rondes. In één daarvan maak je ook een opdracht. We kijken natuurlijk naar je opleidingsniveau, opleidingsactiviteiten en CV, maar ook naar je drive en motivatie.

We richten ons op academici en in principe houden we dat hoog. Dus het korte antwoord is: Nee, Humanoids richt zich uitsluitend op universitair afgestudeerden. Af en toe reiken we echter een wildcard uit aan een hogeschool afgestudeerde, als het niveau hoog genoeg is en diegene zich kan meten met de overige trainees. We letten daarbij ook op bv. je middelbare school en profiel, je drive en je portfolio. De kans is dus aanwezig, maar is best wel klein.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl