De Humanoids
UX Post-Master

8 Weken cutting-edge UX crash-course. Wij delen UX expertise uit de industrie.

Start: 1 Augustus & 1 Februari
Max. 10 deelnemers
Kosten  €1800

Je maakt o.a. kennis met

Open voor jou

Onze UX Post-Master crash-course is ontwikkeld voor onze trainees en wordt 2x per jaar gegeven, vooraf aan ons UX Traineeship. Wij stellen de course echter open voor maximaal 10 extra deelnemers per keer.

Leer de nieuwste UX tools & technieken.
Werk aan 2 UX cases, voor echte klanten.
Krijg feedback van ervaren UX Designers.

Het Programma

Design Sprint

We beginnen met een week Design Sprint. Een intensieve week gevuld met gezamenlijke sessies. Hierin komen alle onderdelen van het ontwerproces voorbij en je begint al met je eerste project. We gaan van briefing naar paper prototype en je doet je eerste user test.

Design Tools

Je maakt natuurlijk kennis met de main design tool in de markt (Sketch). We kijken naar upcoming design tools als Figma, Invision Studio en Adobe XD. We behandelen platform conventies en ontwerp principes voor bv. web, iOS en Android. Je gaat verder met je case uit Week 1, die je uitwerkt. Aan het einde van de week is er een presentatiemoment.

We bouwen voort op je opgedane kennis uit Week 2 met best practices voor het samenwerken met andere designers. Je leert hoe Sketch dat ondersteunt, het atomic design principe en design systems. Hoe je het beste om kan gaan met bestandsnamen en mappenstructuren. We behandelen visual design basics en je gaat aan de slag met het visual design van je eerste case.

We behandelen user testing, interviewing en basic prototyping tools als Invision en Marvel. Je gaat aan de slag met het maken van je eerste interactieve prototype, wat je ook gaat testen. De learnings daaruit verwerk je in je eerste UX case. Die je uitwerkt voor op je portfolio. Aan het eind van de week is je eerste case af.

We behandelen principes en werkmethoden die je tegenkomt in een corporate omgeving, zoals Lean UX, SCRUM, Waterfall en Kanban. We bekijken de verschillende rollen in een SCRUM team en veel gebruikte operationele sofware als JIRA, Confluence & Trello. Dit is relevant, want je krijgt deze week de briefing van je 2e case waar je met een team aan gaat werken.

We kijken in deze week naar advanced prototyping tools, waarmee je uitgebreid kunt animeren, zoals Principle en Framer. We behandelen animatie principes. En je past deze kennis toe op je 2e case. In deze week krijg je uitgebreid de tijd om hier, met je team, aan te werken.

We focussen deze week op het samenwerken met developers en het aanleveren van je design assets. We geven je inzicht in het vak van een developer, zodat je beter begrijpt waar zij behoefte aan hebben. Je behandelen hand-off tools als Zeplin en Invision Inspect. Bekijken exporting conventies en de verschillende bestandsformaten. En je mag zelf ook met code aan de slag. Deze week rond je tevens je 2e case af en presenteer je met je team.

Productivity

In de laatste week, nu je al 2 projecten hebt gedraaid, behandelen we je productiviteit en het managen van je creativiteit. Je hebt nu de context om te weten wat effectief werken je kan opleveren. Bijvoorbeeld door handige software tools, werkmethoden en shortcuts te gebruiken. Tevens ronden we af en bereiden we voor op het werk wat je straks gaat doen. Natuurlijk hoort bij de afsluiting ook een uitje!

8 Weken UX Post-Master volgen

Let even op de eisen.

Je wil waardevolle UX kennis & ervaring op doen.
Je beschikt over academisch denkniveau.
Je brengt een Apple laptop mee.
Je kunt 8 weken lang, ma t/m do van 10:00 tot 18:00, bij ons in Rotterdam zijn.
Het volgen van de UX Post-Master kost je €1800.*
Schrijf je in

Je schrijft je hiermee alleen in voor 8 weken UX Post-Master. Deze wordt 2x per jaar gegeven vooraf aan ons traineeship. Inschrijving open: vanaf 1 november. Wil je het volledige UX Traineeship volgen? Meld je hier aan.

Vaak gestelde vragen

We hebben de Post-Master ontwikkeld voor onze trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Post-Master is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische UX handvaten geven en voorbereiden op het vak als ontwerper.

Maar onze UX crash-course is natuurlijk ook interessant als je het UX Traineeship niet wil of kunt doen. Of als je al een tijdje werkt en je wilt laten omscholen. Of als je al ontwerper bent, maar je vakinhoudelijke kennis wil updaten. Of als je UX gewoon heel tof vindt.

We hebben ons best gedaan om een UX crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door ontwerpers.

Zodat een klas klein genoeg blijft om iedereen persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogstaande feedback te kunnen geven. Basically: Om de kwaliteit van de Post-Master te bewaken. Dat is belangrijk voor het niveau van zowel onze trainees na Post-Master, als de overige deelnemers. Zo geven we je meer waarde voor je geld en betere carrière perspectieven.

Dat zou je misschien zeggen op het eerste gezicht. Als je dit echter vergelijkt met overige particuliere UX opleidingen in de markt, die vaak slechts een paar dagen duren, is dit erg scherp. We proberen het zo toegankelijk te houden voor net-afgestudeerden, maar wel een serieuze commitment te laten zijn. Wij zoeken namelijk naar serieus gemotiveerde deelnemers. Zo bewaken we ook de kwaliteit van de Post-Master.

Kosten voor Trainees
Als je het traineeship volgt is het mogelijk dat wij €100 per maand, 18 maanden lang, inhouden op je salaris.

Kosten externe deelnemers
Als je de Post-Master los volgt betaal je €1800 vooraf, in 1 keer. Naast dit bedrag zijn er geen verborgen kosten, zoals fees die we vragen aan bedrijven waar jij in dienst gaat na de Post-Master. Wij willen jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt namelijk op geen enkele manier beperken.

Als je echt geen Apple laptop hebt, kunt kopen of lenen, hebben wij een beperkt aantal beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens de 8 weken Post-Master. Hier kun je aanspraak op maken nadat je inschrijving door ons is goedgekeurd.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl