UX Traineeship

Kickstart je UX carrière met ons unieke programma. Het duurt 8 weken + 18 maanden.

Start: 1 Augustus & 1 Februari
Aanmelding open: Vanaf 1 November

UX Post-Master

Je start met onze UX Post-Master: 8 weken expertise-traject gegeven door onze seniors. Daarmee operationaliseren we je praktische UX vaardigheden.

Periodes Werken

In enkele periodes, waarin je werkt voor verschillende opdrachtgevers, leer je het werkveld breed kennen. Je draait 100% mee en werkt aan toffe projecten.

Training

We besteden wekelijks een volle dag aan ons unieke trainingsprogramma. We trainen zowel UX vakinhoudelijk als op jouw competenties als professional.

Na je traineeship

Je sluit na 20 maanden je traineeship af als ervaren UX Designer. Je kunt in dienst bij 1 van onze partners, of vol vertrouwen de arbeidsmarkt op.

Ons talent werkt onder andere voor

Tijdens het traineeship krijg je

Salaris. En meer.

Salaris
Een starters salaris en dienstverband bij ons.

Laptop & Software
Een Apple MacBook Pro en benodigde software.

NS Businesscard
Wij betalen jouw woon-werk en werk-werk verkeer.

Workshops & Excursies
Sessies met pro's en budget voor conferenties.

E-reader
Een E-reader. Om dingen te lezen over de wereld om je heen.

(Boeken)Budget
Een maandelijks budget voor boeken en/of abonnementen.

Aanmelden

Let wel even op de eisen.

Je hebt serieuze UX ambitie.
Academisch denkniveau. Bij voorkeur een voltooide Master.
Je beschikt over een academische dosis analytisch- en probleemoplossend vermogen.
Je bent relevant opgeleid, of kunt ons overtuigen dat je opleiding voldoende relevant is voor het UX vakgebied.
Ontwerpervaring is een absolute pré, maar niet verplicht.
Je woont in de randstad.
Meld je aan als UX Trainee

We starten 2x per jaar op 1 Februari & 1 Augustus. Eerstvolgend aanmeldmoment: vanaf 1 November.

Vaak gestelde vragen

Het traineeship is een betaalde baan. Je werkt, dus krijgt daarvoor salaris en alles wat hierboven genoemd staat. Het volgen van een Traineeship bij ons kost je dus niets, maar levert je juist geld op. Wel vragen we een bijdrage aan de kosten voor de Post-Master. Die vooropleiding is verplicht vooraf aan het starten van een Traineeship en kan ook los gevolgd worden. De €1800,- voor de Post-Master kun je in 1 keer vooraf betalen, of je kunt ervoor kiezen om ons €100,- per maand (netto), 18 maanden lang, van je salaris in te laten houden. Zo merk je als Trainee weinig van die kosten.

De andere voorwaarden (o.a. reiskostenvergoeding) gaan ook in na voltooiing Post-Master. Wel zijn we flexibel met een laptop, indien je bijvoorbeeld geen eigen Mac hebt. En natuurlijk geldt dat ook voor de software die je nodig hebt om de Post-Master te kunnen volgen.

De term UX wordt binnen de industrie inderdaad nog steeds verschillend gebruikt. Wat een UX Designer doet volgens Humanoids, en waar je dus voor getraind wordt, is het ontwerpen van een bruikbaar digitaal product. Dat omvat zowel visual design als interaction design, een stuk strategie en het succesvol communiceren met stakeholders. Een Humanoids UX Designer is daarom een T-shaped ontwerper en een breed georïenteerde professional.

1: Omdat je brede ervaring opdoet. Pas na jaren professionele ervaring zijn we er zelf achter gekomen hoe anders het werken voor verschillende soorten bedrijven is. Het is erg waardevol om deze ervaring meteen aan het begin van je carrière te krijgen. Als UX trainee werk je daarom enkele periodes intern.

2: Omdat je een breed portfolio opbouwt, de industrie en mensen uit de industrie leert kennen. Je draait verschillende soorten projecten, waarmee je je portfolio vult. Je leert mensen kennen bij bureaus, bij startups en corporates. In werksituaties, maar ook informeel bij excursies en inspiratiesessies. Met andere woorden: Omdat ons traineeship onafhanklijk en breed georiënteerd is, vergroot je je carrière perspectieven.

En 3: Voor het Humanoids trainingsprogramma. We trainen natuurlijk je vakinhoudelijke kennis en ervaring, maar ook je ontwikkelbare competenties. Zo laten we je groeien als UX Designer, maar stimuleren we ook je persoonlijke groei als professional. Dat is uniek.

Wij hebben ons selectieproces zo ingericht dat we het grootste UX talent eruit kunnen filteren, zelf als we geen portfolio hebben om naar te kijken of ervaring om het over te hebben. Vooraf aan een eerste gesprek krijg je van ons daarom een UX opdracht. Vooraf aan een tweede gesprek doe je online een speciaal ingerichte persoonlijkheids/drijfveren test. Daardoor komen we meer te weten over je ontwikkelbare competenties. Naast je opleidingsniveau, opleidingsactiviteiten en CV geven deze twee dingen ons een goed beeld van hoe je het zal doen als UX Designer.

Onze positionering is "academic digitals" en in principe houden we die hoog. Dus het korte antwoord is: Nee, Humanoids richt zich uitsluitend op universitair afgestudeerden. Af en toe reiken we echter een wildcard uit aan een hogeschool afgestudeerde, als het niveau hoog genoeg is en diegene zich kan meten met de overige trainees. We letten daarbij ook op bv. je middelbare school en profiel, je drive en je portfolio. De kans is dus aanwezig, maar is best wel klein.

Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl