Lees het interview met Kamiela: UX Traineeship Lead ✌️

UX Design Traineeship

Kickstart nu je UX carrière!

line doodle
dots triangle
designers voor een scherm

Celebrate great talent

Een traineeship bij Humanoids betekent alles leren van onze specialisten! Wij geloven in kansen geven en investeren in talent. Kickstart je UX carrière met ons unieke programma. Het duurt 6 weken + 12 maanden.

Traineeship timeline met 6 weken crash course en 12 maanden traineeship

Waarom het traineeship?

We zien dat er veel vraag is naar ervaren UX designers, maar dat jonge, veelbelovende talenten te weinig kansen krijgen. Bij Humanoids geloven we dat met voldoende drive en de juiste training je snel van grote waarde kan zijn als UX Designer, ongeacht je ervaring. Het is de missie van Humanoids met elkaar te investeren in talent. Om jou tot bloei te laten komen. Celebrate great talent!

"Ik heb korte tijd aan meerdere toffe projecten mogen werken voor bedrijven zoals Uber, Nationale Nederlanden, MijnOverheid en ANWB, waardoor ik snel ben gegroeid. Wat Humanoids echt bijzonder maakt, is de chille sfeer. We organiseren regelmatig gezellige borrels en activiteiten, wat niet alleen de teamgeest bevordert, maar ook hechte vriendschappen creëert binnen het team."

Joris Jansen

Joris JansenLead UX Designer

Joris

Wat ga je doen tijdens het traineeship?

Iedereen die bij ons het traineeship gaat volgen begint met onze Crash Course. In 6 weken tijd zullen we jou klaarstomen om te gaan knallen op je eerste klus. Wij geloven namelijk in leren door te doen. Ons Crash Course programma wordt volledig verzorgd door onze ervaren specialisten. Tijdens de Crash Course krijg je onder andere colleges en workshops over verschillende methodieken en principes, ga je een Design Sprint doen, haal je certificaten waarmee je je CV kan pimpen en zullen we je alle ins & outs van Figma leren. Na de Crash Course begint officieel het traineeship en ga je bij een van onze opdrachtgevers aan de slag. Maar don’t worry, je staat er niet alleen voor. Je wordt omringt door ervaren designers die dagelijks in het UX vakgebied werken en je kunnen helpen tijdens het werk. Iedere vrijdag staat volledig in het teken van opleiding door onze specialisten. Tijdens de opleidingsdagen zullen er verschillende activiteiten aan bod komen waaronder:

Trainees met de klant

Trainingsprojecten

Echte opdrachtgevers binnen verschillende thema’s.

Trainees presenteren aan elkaar

Masterclasses

Wij delen alle onderdelen van onze expertise.

Grote groep trainees aan het juichen

Competentietraining

Ontwikkel jezelf persoonlijk en professioneel.

Benieuwd waar onze Humanoids zoal werken? Bekijk onze cases.

Medewerkers aan het werk voor een design sprint muur met post-its.
Medewerkers voor een presentatiebord.
Denkende medewerkers voor een design sprint met post-its aan de muur.

Je maakt kennis met

Figma logo
Sprint logo
Scrum logo
W3C logo

Wat je van ons krijgt

Portemonnee met twee briefjes geld eruit stekend

Salaris

Een starterssalaris en dienstverband

Macbook

Laptop & Software

Apple MacBook Pro en alle tooling

NS Businesscard

NS Businesscard

Wij betalen jouw reiskosten

E-Reader

E-Reader

Voor de vakinhoudelijke classics

Na het traineeship

Na het traineeship werken we graag samen verder. Je UX carriere is natuurlijk pas net begonnen. Binnen Humanoids ligt de nadruk op leren. We kijken graag samen naar de kwaliteiten die je verder wilt ontwikkelen. Ook is het mogelijk om verschillende opdrachtgevers van binnen te zien om zo verder te groeien als UX professional. Daarnaast kun je een bijdrage leveren aan het opleiden van de nieuwe mensen!

Wie zijn wij

We zijn een team van jonge, gedreven professionals die naast een passie voor hun vak ook graag samen leuke dingen doen. We organiseren regelmatig borrels, gaan samen naar festivals, doen activiteiten na werk en enkele van ons zijn zelfs samen op vakantie gegaan. Een fijne, laagdrempelige sfeer is voor ons erg belangrijk en we hopen dat jij hier aan kan bijdragen!

Humanoids op het strand
Vulpen met lijnen.

UX Design Traineeship

Word een UX expert in 6 weken + 12 maanden.

Start

Aanmelden: tot óf tot

Start: óf

Voorwaarden

  • Je hebt serieuze UX ambitie. 🚀
  • Je bent hoogopgeleid, dus HBO of WO. ‍🎓
  • Je beschikt over een serieuze dosis analytisch- en probleemoplossend vermogen. 🧠
  • Je bent relevant opgeleid 🎯, of kunt ons overtuigen dat je opleiding voldoende relevant is voor het UX vakgebied.
  • Je hebt enige ontwerpervaring 🧑🏻‍💻 en kunt wat werk laten zien.
  • Je woont 🏠 in de Randstad.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands. 🇳🇱

FAQ

Wat verstaan jullie precies onder UX Design?


De term UX wordt binnen de industrie inderdaad nog steeds verschillend gebruikt. Wat een UX Designer doet volgens Humanoids, en waar je dus voor getraind wordt, is het ontwerpen van een bruikbaar digitaal product. Dat omvat zowel visual design als interaction design, kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethodieken, co-creatie technieken en het succesvol communiceren met stakeholders. Een Humanoids UX Designer is daarom een T-shaped ontwerper en een breed georïenteerde professional.

Voor wie is de UX Crash Course bedoeld?


We hebben de Crash Course ontwikkeld voor onze trainees. Zo zorgen we ervoor dat zij direct in een team kunnen meedraaien en dat ze allemaal met een zelfde pakket aan vaardigheden beginnen. Ook verkorten we hiermee een inwerkperiode zoveel mogelijk. De Crash Course is dus gericht op academisch afgestudeerden, die we zo praktische UX handvaten geven en voorbereiden op het vak als ontwerper. We hebben ons best gedaan om een UX crash-course te ontwikkelen die uitstekend weerspiegelt wat nu in de industrie actueel en modern is. En die wordt gegeven voor en door ontwerpers.

Wat zijn de kosten?


Geen kosten voor Trainees. Voor de duidelijkheid! De Crash Course is ontwikkeld voor onze trainees. Als je het traineeship volgt, kost de Crash Course je niets, maar vergoeden wij je opleiding en reiskosten. 1 ding: je arbeidsovereenkomst bij Humanoids start na je Crash Course.

Ik wil nog meer weten!


Ok! Neem even contact met ons op via info@humanoids.nl

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?