Jahoor! Humanoids heeft een nieuwe website 🎉

Meet Noëlle: Lead UX Designer

Fleur Strik
Fleur Strik
Marketeer
Noëlle

Meet Noëlle, onze Lead UX Designer. Zij is bezig met een opdracht voor Rabobank

Welkom bij Talking Tuesday! Met deze interview reeks stellen we elke maand onze specialisten aan jullie voor! Zij geven je een inzicht in hoe het is om bij Humanoids te werken maar ook waar zij mee bezig zijn op dit moment! Deze maand is Noelle : lead UX designer

Wat doe je nu voor project?

Ik werk voor de Rabobank aan een tool waarmee interne medewerkers leningen kunnen beheren en boeken.

Wat is hier het meest interessant aan?

Binnen de afdeling ben ik de eerste en enige UX Designer, dus een deel van mijn werk bestaat ook uit het ‘introduceren’ van design bij mijn team en andere stakeholders. Het is leuk om te zien hoe snel je in zo’n situatie ook impact kunt maken voor gebruikers. Verder vind ik het interessant om eens aan een product voor interne medewerkers (die dus in feite collega’s zijn) te werken in plaats van de klanten van het bedrijf. Onze gebruikers zitten in verschillende uithoeken van de wereld zitten, wat het extra uitdagend maakt.

Wat voeg jij toe aan een team?

Als enige UX Designer in het team ben ik degene die opkomt voor de behoeften en wensen van de gebruiker. Daarbij streef ik naar een balans tussen de behoeften van de gebruiker, de business en de technische mogelijkheden en beperkingen. Dit vereist flexibiliteit en goede communicatie met stakeholders. Ik ken de design best practices, heb oog voor detail en werk snel en nauwkeurig.

Welke tip wil jij meegeven aan iemand die net begint?

Vraag vaak en veel om feedback van mede UX Designers, wees niet bang om vragen te stellen, leer van het werk van anderen en vertrouw vooral op je gevoel!

Kun je een zakelijke situatie of gebeurtenis noemen waar jij veel aan heb gehad?

Als ik terugdenk aan de momenten waar ik het meest van heb geleerd dan zijn dat de momenten waarop ik feedback heb ontvangen (in welke vorm dan ook), samenwerkte en ideeën deelde met andere UX Designers en geïnspireerd werd door presentaties van andere projecten.

Kun je iets vertellen over je groei als specialist in de afgelopen jaren?

Inhoudelijk heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over best practices en design patronen, maar ook hoe grote en kleine organisaties in elkaar zitten en welke rol je als UX Designer kan spelen. Ik weet hoe ik een project moet aanpakken, heb geleerd prioriteiten te stellen en ben wat minder perfectionistisch dan ik voorheen was. Veel verschillende projecten doen en uren maken heeft daarbij geholpen.

Wat vind je zo leuk aan deze sector?

Ik hou ervan om visuele dingen te creëren en tegelijkertijd mensen te helpen door hun ervaring met digitale producten te verbeteren. Ontwerpen is af en toe net een complexe puzzel oplossen, waar ik erg van kan genieten en waarbij mijn technische achtergrond van pas komt.

Waar ben je het meest trots op sinds je bij Humanoids werkt?

Ik ben er trots op dat ik in relatief korte tijd al aan veel mooie en uiteenlopende projecten mogen werken. Vaak waren dit projecten binnen niche sectoren waarbij ik kennis moest opdoen van complexe materie om de ervaring van de gebruiker te begrijpen en een gebruiksvriendelijk product te kunnen ontwerpen. Ik ben er best trots op dat dat iedere keer is gelukt.

Wat maakt Humanoids speciaal?

Humanoids biedt een kans aan jonge mensen die weinig ervaring hebben maar wel ontzettend getalenteerd zijn. Dat vind ik erg mooi om te zien! We doen uiteenlopende projecten, wat heel leerzaam is en waardoor je ook snel groeit in het vak. We helpen elkaar allemaal graag en de sfeer onderling is altijd goed!

Dat was het Talking Tuesday interview weer! Volgende maand stellen we een andere specialist aan je voor. Neem ook eens een kijkje op onze LinkedIn voor meer content en tips van onze experts!

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?