Lees het interview met Kamiela: UX Traineeship Lead ✌️

Design Systems

Een verzameling van de componenten, patronen en standaarden in een digitaal product. Daarmee kun je effectief doorontwikkelen.

line doodle
dots triangle

Component-driven Design

We hebben veel ervaring met het werken in grote teams, aan producten die deel uitmaken van een grotere verzameling van websites en (mobiele) applicaties. Om te zorgen dat er efficiënt gewerkt kan worden door meerdere UX Designers en effectief samengewerkt kan worden met development werken we met design systems.

Wat is een Design System?

Een design system is een uitgebreide collectie en overzicht van alle gebruikte componenten, patronen en standaarden die binnen een organisatie voor hun digitale producten gebruikt worden. Dat systeem zorgt voor uniformiteit binnen verschillende toepassingen en slaat de brug tussen UX en development. En dat systeem evolueert continu, omdat er nieuwe componenten aan toegevoegd worden, gedrag van een interface of element verandert en/of er nieuwe devices bij komen waarvoor ontwikkeld wordt. We zijn gewend om te werken in teams die een operationeel design system hebben. Of dit nou een Sketch Library is, een live website of Invision DSM, wij hebben er ervaring mee.

Design System in de praktijk

Een design system is een product, maar vooral ook een manier van werken. Vaak is er een team of individu die verantwoordelijkheid draagt over het (onderhoud van het) design system en het systeem bewaakt. Vaak wordt er veel gespard over welke componenten in het systeem toegevoegd worden en uniform moeten worden toegepast en welke uitzonderingen erop zijn, zodat het systeem de enige waarheid blijft waar iedereen binnen het team aan vasthoudt.

UX'ers rond een scherm

Een Design System ontwerpen

Wat we ook doen: het creëeren van een design system. Als er nog geen design system is kunnen onze UX Designers dat opstellen en inrichten. We kunnen goed de afweging maken wanneer dat nodig is. Misschien heb je al een website of app, die je wil doorontwikkelen, of begin je net aan een product wat in jullie huisstijl gerealiseerd moet worden. Dan kan het goed documenteren van alle componenten in de toekomst heel veel tijdswinst en uniformiteit opleveren. Met een design system leg je de basis om succesvol door te ontwikkelen. We kunnen ook adviseren met het inrichten van een workflow rondom een design system.

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?