Jahoor! Humanoids heeft een nieuwe website 🎉

Mobile Design

Design voor mobile devices.

line doodle
dots triangle

Ontwerpen voor mobiel

Het ontwerpen voor mobiele devices is anders dan het ontwerpen voor desktops of andere platforms. Mobiele apparaten zijn klein, draagbaar en worden meestal met de vingers bediend. Dit vraagt een specifieke aanpak en kennis van de verschillende platforms en Operating Systems.

UX'ers in een meeting

Mobiele uitdagingen

Mobiele schermen zijn klein in vergelijking met desktopschermen. Dit betekent dat je de gebruikersinterface en informatie zeer efficiënt moet organiseren. Ook bedienen gebruikers mobiele apparaten meestal met hun vingers. Je moet dus rekening houden met touch interactie. Daarnaast zijn er heel veel verschillende mobile apparaten met verschillende schermgroottes en verhoudingen, dus je moet zorgen dat je interface hier rekening mee houdt (responsive).

Mobile first

Vaak werken we mobile-first. Met andere woorden: we starten met de kleinste variant van de interface: die op een mobiel device. Daar zijn de ontwerpuitdagingen vaak het grootst. Mits dit aansluit bij hoe gebruikers jouw digitale product gebruiken. Het later opschalen voor grotere schermen is relatief gezien vaak makkelijker.

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?