Jahoor! Humanoids heeft een nieuwe website 🎉

Node.js

Applicatieplatform voor JavaScript en TypeScript.

line doodle
dots triangle

Node.js applicatieplatform

Node.js is een open-source, cross-platform, back-end JavaScript-runtime-omgeving die gebruikt wordt om server-side applicaties te bouwen. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2009 en is sindsdien gegroeid tot een van de meest populaire ontwikkelingsplatformen in de wereld. Het is gebouwd op de Chrome V8 JavaScript-engine van Google en wordt gebruikt door veel grote bedrijven zoals Netflix, LinkedIn en Walmart.

Foto van een developer die een code editor gebruikt

Node.js biedt veel voordelen voor ontwikkelaars, waaronder snelheid, schaalbaarheid en efficiëntie. Het is een asynchrone, niet-blokkerende I/O-runtime, wat betekent dat het snel en efficiënt kan omgaan met meerdere verzoeken en datastromen tegelijkertijd. Het kan ook gemakkelijk worden geschaald en uitgebreid om te voldoen aan de behoeften van een groeiende gebruikersbasis. Een ander voordeel van Node.js is de enorme community en een groot aanbod aan library's. Dit betekent dat ontwikkelaars gemakkelijk toegang hebben tot een breed scala aan tools en hulpmiddelen om hun ontwikkelingsproces te versnellen en te vereenvoudigen. Dit omvat alles van frameworks en library's tot middleware en modules voor specifieke taken.

Back-end ook in JavaScript

Doordat Node.js de mogelijkheid biedt om JavaScript-code server-side uit te voeren is het gemakkelijker om webapplicaties te ontwikkelen en te beheren die zowel de front-end als de back-end van een applicatie omvatten. Dit maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om webapplicaties te bouwen met een uniforme codebase die gemakkelijk kan worden onderhouden en uitgebreid. Bij Humanoids zijn we zeer ervaren in het werken met Node.js. We gebruiken Node.js bij vrijwel ieder project om onze klanten te helpen bij het bouwen van complexe applicaties. Onze ontwikkelaars hebben uitgebreide kennis van Node.js en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?