Jahoor! Humanoids heeft een nieuwe website 🎉

Meet Wouter: UX Team Lead

Fleur Strik
Fleur Strik
Marketeer
Foto van Wouter van Breevoort

Meet Wouter, onze UX Team Lead. Hij begeleidt onze designers met groeien op professioneel en persoonlijk vlak.

Welkom bij Talking Tuesday! In deze interview reeks stellen we elke maand onze specialisten aan jullie voor. Zij vertellen je hoe het is om bij Humanoids te werken, maar ook waar zij mee bezig zijn op dit moment! Deze maand trappen wij met Wouter: UX Team Lead.

Wat doe je nu voor project?

Ik zit tussen twee projecten in. Ik heb net 3 jaar namens het VWS gewerkt aan het coronaportaal voor de GGD.

Als Team Lead begeleid ik de designers om op professioneel en persoonlijk vlak te groeien.

Wat is hier het meest interessant aan?

Meest interessant: De samenwerking met alleen maar externen die ondanks dat goed en leuk met elkaar samenwerkten.

Als Team Lead vind ik het persoonlijke contact en het faciliteren van groei van anderen het leukste.

Ook interessant: Meehelpen met het ontwerpen en bouwen van een portaal waar gebruikers de verspreiding van COVID in kaart konden brengen en op die manier konden anticiperen in beleidsvoering op microniveau.

Wat voeg jij toe aan een team?

Ik merk dat ik vaak de schakel speel tussen de bouwers en de business / stakeholders. Ik zorg dat de belangrijkste hoofden in dezelfde call of ruimte zitten, zodat we gezamenlijk een keuze kunnen maken om bepaalde problemen te tacklen. Dat maakt mijn ontwerptijd en -kwaliteit een stuk efficiënter.

Als Team Lead laat ik mijn mensen vrij. Ik vertrouw op hun kunnen. Als iets fout gaat, dan neem ik de verantwoordelijkheid. Natuurlijk moet je af en toe bijsturen, maar dan ook echt minimaal.

Welke tip wil jij meegeven aan iemand die net begint?

Je vindt de juiste oplossing voor het juiste probleem door er al doende achter te komen wat niet werkt. Het is net als skateboarden, maar de val doet geen pijn. Dat is ook voor mij nog steeds de tip. Faal beter. Het kan eng zijn, maar doe maar.

Kun je een zakelijke situatie of gebeurtenis noemen waar jij veel aan heb gehad?

In het verleden ontstond er nog weleens miscommunicatie door mijn doen. Ik heb toen het volgende advies gehad: Iets wat voor jou vanzelfsprekend is, is niet per se vanzelfsprekend voor de ander. Blijf dus altijd helder communiceren wat je doet, wat je vindt en wat je wil.

Kun je iets vertellen over je groei als specialist in de afgelopen jaren?

Het blijft me verbazen hoe organisch groei kan zijn. Ik merk met name de groei als datgene wat mij heeft laten groeien ineens weg is of gaat. Na 1,5 jaar bij Moneyou gewerkt te hebben, kwam ik bij een kleiner bedrijf terecht waar de zaken echt niet op orde waren. Ik heb daar toen structuur en een doelgerichte manier van werken aangebracht. Als je me een jaar daarvoor had verteld dat ik dit zou doen, had ik je vierkant uitgelachen.

Wat vind je zo leuk aan deze sector?

Het samenwerken met mensen die verschillende achtergronden hebben. Maar ook het werken aan iets tastbaars. Er zijn mensen die gaan gebruiken wat jij maakt, maar daar houdt het ook niet op. De wijze waarop iets wordt gebruikt geeft ook weer informatie over hoe wij een product kunnen verbeteren.

Daarnaast is de kennis die ik uit verschillende industrieën opdoet waar ik als ontwerper terecht kom ontzettend interessant. Het geeft je een breder beeld van hoe de machine kan werken.

Waar ben je het meest trots op sinds je bij Humanoids werkt?

Het team en hoe we samenwerken.

Wat maakt Humanoids speciaal?

Ik vind ons niet speciaal. We doen wat andere bedrijven zouden moeten doen. Pas afgestudeerden een kans geven in het vakgebied en erop vertrouwen dat het goed komt. En dàt het goed komt, bewijst zich keer op keer.

Dat was het Talking Tuesday interview weer! Volgende maand stellen we een andere specialist aan je voor. Neem ook eens een kijkje op onze LinkedIn voor meer content en tips van onze experts

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?