Lees het interview met Kamiela: UX Traineeship Lead ✌️
Schip dat de haven binnenvaart

Port of Rotterdam

Dagelijkse internationale havenzaken, allemaal digitaal.

Port Assist

Voor Port of Rotterdam werkten we aan Port Assist: dé tool voor de "luchtverkeersleiding" in de haven.

De Rotterdamse Haven

Met Port Assist heb je een totaaloverzicht van al het verkeer in de haven. De applicatie draait op grote schermen in bij de "luchtverkeersleiding" van de haven.

De hoofdinterface van Port Assist
De hoofdinterface van Port Assist (in dark mode 🌕)


Binnenkomende aanvragen

Als scheepsagent dien je digitaal je scheepsaanvragen in bij de Divisie Havenmeester. Scheepsagenten zijn de vertegenwoordigers van de rederijen in de Rotterdamse haven. Zij regelen de formaliteiten voor schip en lading. De Divisie Havenmeester van het Havenbedrijf is verantwoordelijk voor de veilige afwikkeling van de scheepvaart. Goede communicatie tussen de partijen is essentieel voor een moderne en slimme haven.

Overzicht en taken per schip
Taken en overzicht per schip 🚢


Een digitale haven

Om aan de toekomstambitie van het Havenbedrijf te voldoen was er de wens om Port Assist te ontwikkelen. Tot nu toe verliep alle communicatie tussen Havenbedrijf en scheepsagent via mail en telefoon. Met het nieuwe portaal kan de agent zijn aanvragen digitaal indienen, en krijgt hij duidelijk inzicht in de status van de lopende aanvragen.

Per schip kunnen aanvragen, details en lading worden ingezien
Per schip kunnen aanvragen, details en lading worden ingezien 👀

Design System

Om de verdere ontwikkeling van Port Assist en andere producten te ondersteunen hebben we het nieuwe D&IT design system ontwikkeld. Dit systeem is inmiddels in gebruik bij meerdere producten van het Havenbedrijf, zoals Real Estate, KING en Navigate.

File upload volgorde in schema weergegeven.
(Klein) fragment van het D&IT Design System

Usability testing en pilot

Na de oplevering van het MVP zijn we live gegaan met een pilotgroep van eindgebruikers. Met deze deelnemende scheepsagenten is intensief samengewerkt om inzichten op te halen met regelmatige usability tests bij de deelnemende agentschappen op locatie.

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?