Lees het interview met Kamiela: UX Traineeship Lead ✌️
office of royal haskoning

Royal Haskoning DHV

Een nieuw portal voor Chain Management

Chain Management Tooling

Royal Haskoning is een Nederlands ingenieursbureau dat actief is in meer dan 20 landen. Voor dit project hebben we een platform ontworpen om de neveneffecten van klimaatverandering op toeleveringsketens te visualiseren. En gebruikers in staat te stellen voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het project

Voor dit zeer complexe project hebben we co-creatietechnieken gebruikt om alle stakeholders er vanaf het begin bij te betrekken. We interviewden zowel stakeholders als gebruikers en voerden al in een heel vroeg stadium gebruikerstests uit om een gevoel te krijgen voor de ontwerprichting die de meeste waarde zou bieden.

Climate risk interface
Een map-based overzicht van de chain management tool

Geografisch overzicht

De eerste van de twee chain overzichten is de geografische weergave. In deze weergave worden de onderdelen geografisch gepositioneerd op een kaart. De focus ligt op het geselecteerde onderdeel, dat je in het midden kunt vinden. Assets die niet direct verbonden zijn met het geselecteerde asset worden grijs weergegeven. De verbonden assets stroomopwaarts en stroomafwaarts zijn gemarkeerd. De verschillende lijnen tonen de relatie tussen assets.

Schematisch overzicht
Naast de map view is er ook een schematisch overview van relaties

Schematisch overzicht

De tweede chain weergave is de schematische weergave. In deze weergave zijn assets niet geografisch gepositioneerd. De cirkels geven het bereik van een optredend gevaar weer. Hoe dichter een asset zich bij het midden van de cirkel bevindt, hoe hoger het indirecte risico. Het is gemakkelijk om assets te herkennen die stroomopwaarts en stroomafwaarts met elkaar verbonden zijn. Duidelijk overzicht van assets die worden beïnvloed door klimaat effecten.

schematisch overzicht met klimaatrisico's
Schematisch overzicht met klimaatrisico's

Een risico rapport
Een risico rapport

Context

Natuurlijk is het platform veel groter en heeft het veel meer functionaliteit dan de paar schermen die we hier laten zien. We kunnen je altijd meer laten zien!

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?