Jahoor! Humanoids heeft een nieuwe website 🎉
Wing of transavia flight

Transavia

Een nieuwe kiosk voor reizigers

Self-service Kiosk

Transavia heeft kiosken staan waar passagiers kunnen inchecken en hun bagage kunnen achterlaten. De ervaring van de passagier is hierbij van groot belang. Transavia vroeg Humanoids om de interface van de kiosk opnieuw te ontwerpen, zodat de reiziger een snelle en prettige ervaring heeft.

Het project

We ontwierpen een nieuwe interface voor de selfservice incheckkiosk van Transavia. We observeerden en interviewden passagiers van 4 Transavia vluchten tijdens het inchecken en ontdekten talloze problemen met de oude kiosk. De belangrijkste problemen waren gericht op onduidelijke doelen, verwarrende status en niet-beschikbare assistentie.

Foto's van de kiosk op het vliegveld

Startscherm van de kiosk
Startscherm van de self-service kiosk ✋

Tappable en accessible


De interface is natuurlijk ontworpen voor gebruik met je vinger. De aanraakbare gebieden zijn erg groot en duidelijk. We hebben ook de toegankelijkheid van de nieuwe kiosk-interface beoordeeld en, bijvoorbeeld, een zwaar lettertype gebruikt om te voldoen aan de WCAG-richtlijnen.

Kies een manier om te identificeren
Kies je manier om je te identificeren ✌

Booking reference

De boekingsreferentie is de sleutel in deze flow. Gebruikers moeten deze klaar hebben staan en/of het gemakkelijk kunnen vinden in de bevestigingsmail van hun boeking. Dat leverde nogal wat problemen op en was op dit moment niet toegankelijk (wit op lichtgroen).

Booking reference scherm
Scherm waar je je kofferlabel print

User testing resultaten

We hebben het ontwerp verbeterd na enkele gebruikerstests. We zagen dat de eerste vraag 'Heeft u bagage' een goede balans vond tussen snelheid en geruststelling. Ook leiden duidelijke illustraties de gebruiker effectief door het proces (vooral degenen die niet lezen). Deelnemers toonden waardering voor de duidelijke visuals, de zware knoppen en de overzichtelijke interface in het algemeen.

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?