Development Toolbox

Node.js

Applicatieplatform voor JavaScript.

Node.js Applicatieplatform

Node.js is het applicatie platform voor JavaScript. Het zorgt ervoor dat je applicaties kunt draaien, geschreven in JavaScript. Het wordt voornamelijk gebruikt om lokaal te kunnen ontwikkelen met de grote frameworks / libraries als React en Angular. Maar je kunt er ook hele back-ends in ontwikkelen. Bijvoorbeeld in combinatie met Express of HAPI.

Back-end ook in JavaScript

Het voordeel van je back-end in JavaScript schrijven is dat de taal hetzelfde is als je Front-end applicatie. Probeer een Front-end Developer maar eens iets te laten wijzigen in een Java back-end. Dat gaat een stuk makkelijker als de back-end in dezelfde taal als de front-end, in JavaScript dus, is geschreven. Daarmee is een development team veelzijdiger in te zetten en zijn er minder verschillende rollen nodig. We gebruikten Node.js voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor het maken van verschillende microservices.

Werk

Dit maakten we zoal.

Humanoids: digital product makers.

Onze designers en developers werken op het snijvlak van design en tech. Daar ontwerpen en bouwen we graag aan complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.