Lees het interview met Kamiela: UX Traineeship Lead ✌️
Telefoon met de moneyou app

Moneyou

Slimme features voor al je geldzaken.

Moneyou Go App

Weten hoeveel je echt kunt besteden. Dat is fijn. Met de Moneyou Go app verdeel je je geld op één rekening eenvoudig over meerdere potjes. Zo weet je precies hoeveel je overhoudt.

Het project

Voor Moneyou, dochterbank van ABN Amro, werken we aan de Moneyou Go app voor zowel iOS als Android. Deze app wordt gebruikt door heel veel klanten in zowel Nederland als Duitsland.


Al je bankzaken regel je direct via de app. Super belangrijk dus om de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daarnaast proberen we het de gebruikers met slimme features makkelijk te maken om zicht op hun geld te houden.

3 verschillende screenshots van de app


Alle geldzaken in één overzicht

Wat Moneyou anders doet dan andere banken is dat je zelf je eigen overzicht bepaalt. Wil je sparen of juist meer focus in je uitgaven? Dat is allemaal aan jou. Moneyou biedt jou het overzicht wat je nodig hebt om bewuste keuzes over je geld te maken. Of juist niet te hoeven nadenken over of er wel genoeg overblijft. Alles staat al veilig in het juiste potje.


2 screenshots van de app voor apple en android

Jij hebt controle over je geld

Eén van de belangrijke design principles bij Moneyou Go is dat de gebruiker zelf de keuzes maakt. Wij bieden de middelen en het is aan de gebruiker om hiermee te doen wat ze wil. Daarnaast ontwerpen we een simpele en intuïtieve app. Met deze doelen in ons achterhoofd zijn de afgelopen tijd verschillende features gereleased die het de gebruiker makkelijker maken grip op hun uitgaven te krijgen

3 verschillende fases van app designen: prototypes, dev ready, design system

Easy Scrum workflow in Figma

In een agile samenwerking worden ideeën binnen no-time volledige features. Als het UX team voldoende heeft getest en geïtereerd wordt een flow opgebouwd met herbruikbare componenten vanuit een collaborative design system in Figma. Voor zowel Android als iOS kunnen we zo snel naar development-ready. Daarna kunnen twee SCRUM teams snel refinen en bouwen tot een release-ready feature.


3 screenshots van de app.

Weten waar je voor spaart

Een van de meest recente features is simpel: weten waar je voor spaart en hoe ver je al bent. Sparen is leuker als je ziet hoe dicht bij je al bij je doel bent. Daarom is het mogelijk om op elk potje een spaardoel in te stellen. Je voortgang zie je zowel in het overzicht als je potje zelf.

Ruimte voor meer

Terwijl we hard werken aan het verkennen van nieuwe functies voor de app, houden we de app schaalbaar. Door het maken van wallet-acties creëren we ruimte voor speciale wallets met verschillende identiteiten en bijbehorende acties. En met deze ruimte om te groeien voor Moneyou Go.

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?