Antje Adriaens

Lead UX Designer

Dit is Antje

Ik ben opgeleid als interactie ontwerper, met een focus op tactiele interacties en gebruikers-ervaring. Om ruimtelijk ontwerp aan mijn toolbox als ontwerper toe te kunnen voegen, heb ik mijn master in de architectuur gedaan. Hier lag mijn focus op de toe-eigening van de ruimte door de gebruiker, de user-experience van de architectuur eigenlijk.

Het is mij gebleken dat UX design mij zeer goed ligt, en bovendien haal ik er veel plezier uit. Het zit in mijn systeem om gebruikers-gericht te denken, een concept te tweaken tot de logica helemaal klopt, en een brei aan informatie duidelijk, logisch en visueel esthetisch te maken. Daarnaast daagt de combinatie van analytische en visuele aspecten in UX design me uit.

Onderwijs

Master of Science
Architectuur
Master of Arts
Design Cultures
Bachelor of Science
Industrial Design

Post-Master

UI/UX Intensive
New York Code+Design Academy

Talenten-analyse

Veelzijdig
Volharding
Besluiten nemen

Gewerkt voor

Caiway Klantenservice Systeem

Het samengaan van de kabelbedrijven Delta en Caiway bood gelegenheid om de bestaande customer-relation-systems te herontwerpen. De vraag was om een geheel nieuwe interface te ontwikkelen, gebruik makend van de bestaande back-end systemen.

Bekijk dit project

Heart for Heart

De Heart for Heart app is ontwikkeld om met je smartphone de hartritmestoornis boezemfibrilatie te kunnen detecteren. Met de app kan dit eenvoudig thuis, in plaats van in het ziekenhuis. Momenteel wordt de app klinisch getest in meerdere ziekenhuizen.

Bekijk dit project

Werkervaring

Dit heeft Antje allemaal al gedaan.

2017 - Heden

UX Lead @ Humanoids

Ik werk bij Humanoids als UX Lead. Ik ontwerp, ontwikkel/geef workshops, richt processen in, run design sprints en ik ondersteun en begeleid UX'ers binnen mijn team.

KLM Cargo

Ik heb voor KLM Cargo, in een team op locatie, gewerkt aan het optimaliseren van hun applicaties voor import processen. Ik ben o.a. naar Parijs geweest om in de loodsen van AirFrance/KLM te bekijken hoe het organiseren van alle pakketten in zijn werk gaat en hoe de doelgroep met het huidige systeem werkt.

Koppert Biological Systems

Voor Koppert Biological Systems heb ik verschillende dingen gedaan. Ik heb een design sprint opgezet en gefaciliteerd. Vervolgens ben ik als lead betrokken geweest bij het opzetten van het team en de processen om de nieuwe ideeen te gaan ontwerpen en bouwen.

Hike One

Ik heb, via Humanoids, 9 maanden voor digital design agency Hike One gewerkt. Naast dat ik voor veel grote opdrachtgevers heb gewerkt, ben ik actief bezig geweest met het ontwikkelen en geven van workshops, o.a. over innovatie & rapid prototyping en design-systems. Verder ben ik intensief betrokken bij de ontwikkeling van het UX Playbook, wat leidend is voor hoe alle ontwerpers werken binnen Hike One.

Liberty Global

Ik heb 3 maanden voor Liberty global, het moederbedrijf van o.a. Ziggo, UPC en Vodafone, gewerkt. Ik heb hier binnen een Scrum team meegedraaid met de ontwikkeling van de nieuwe Horizon Go app.

Caiway

Ik heb een nieuw klantenservice systeem ontwikkeld voor Caiway en Delta, 2 grote tv- en internetaanbieders. Op basis van onderzoek naar de 3 verschillende groepen eindgebruikers is er een volledig nieuwe interface gerealiseerd. De case staat online op mijn Humanoids portfolio.

Signify

Voor Signify/Philips Lighting heb ik gewerkt aan de documentatie van het design-system: Ik heb controleerd of het bruikbaar is voor andere ontwerpers en heb waar nodig aanpassingen & toevoegingen gedaan.

Funda

Voor Funda zakelijk heb ik een concept voor een nieuwe searchtool ontwikkeld. Met deze tool kunnen bedrijven sneller en beter geschikte panden vinden en krijgen makelaars meer inzicht in de behoefte van zakelijke Funda gebruikers. We hebben een concept ontwikkeld, de tool geprototypt, getest en dit bij Funda gepresenteerd.

2015 - Heden

Freelance Designer @ Studio Antje Adriaens

Ik werk in opdracht en zelf geïnitieerde projecten; visual design, ux design, product design voor web en (mobiele) devices.

Essent

Voor Essent heb ik gewerkt aan de deur-tot-deur sales iPad app. Ik heb een flow uitgedacht van vragen die weer andere vragen oproepen. Zo overrompelen we de potentiele klant niet met informatie. Dit heb ik uitgewerkt volgens de huisstijl van Essent.

Peinemann

Voor Peinemann heb ik gewerkt aan een native Android app waarmee aannemers hun administratie kunnen digitaliseren. Met de nieuwe app kunnen zij alle details van de klus zien, het werk digitaal registreren en af laten tekenen. Door het volgen van de Material Design principes, het gebruik van standaard iconen en het aanleveren van uitgebreide exports, kon de ontwikkeltijd worden beperkt.

Over Humanoids

Onze designers & developers werken op het snijvlak van design & tech. We ontwerpen en bouwen graag complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.

Humanoids werkten o.a. voor

Heb je een complexe uitdaging liggen? Zo werken we.