UX Toolbox

Design Sprint

We ontwerpen graag vanuit de kracht van samenwerking. We zweren bij co-creatie en betrekken onze klanten intensief. Vaak doen we dat in de vorm van een Design Sprint.

Co-creatie power!

We maken en faciliteren sessies waarmee we stakeholders betrekken, waardevolle informatie ophalen en draagvlak voor nieuwe initiatieven creëren. Wat we bijvoorbeeld samen doen: onderliggende aannames, feiten en problemen blootleggen, gebruikers profielen opstellen, flows in kaart brengen, ideeën genereren, schetsen.

Wat is een Design Sprint?

We passen co-creatie vaak toe in de beproefde vorm van een Design Sprint. We breiden dan 2 dagen gevuld met co-creatie technieken uit met 1 dag waarin een UX prototype gemaakt wordt en 1 dag waarin we een Usability Test organiseren met echte gebruikers.

Daarmee leer je in korte tijd ontzettend veel over jouw idee of product: de uitdagingen en context, of je aannames kloppen en wat je gebruikers willen. Daarna kun je door met een gevalideerd UX concept en een bak aan inzichten. Allemaal zonder dat je een grote investering hebt gedaan.

Design Sprint: wat we doen.

Een design sprint duurt 4 dagen. De eerste 2 dagen vullen we met co-creatie technieken samen met stakeholders. De 3e dag wordt er een prototype gemaakt wat de 4e dag getest wordt.

Daarna presenteren we vaak de uitkomsten, kunnen we het concept doorontwikkelen en opnieuw testen. Een Design Sprint is vaak een uitstekende start van een nieuw project!

We hebben co-creatie o.a. ingezet bij:

Werk

Dit maakten we zoal.

Humanoids: digital product makers.

Onze designers en developers werken op het snijvlak van design en tech. Daar ontwerpen en bouwen we graag aan complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.