Ook Remote

Design Sprint

Een Design Sprint is dé manier om te ontdekken of jouw idee of product werkt. Binnen enkele dagen werken we met een kerngroep toe naar een gedragen oplossing die we testen met eindgebruikers.

Design Sprint team aan het werk op een boerderij 🐮

Snel de waarde van je idee of product testen

Met een Design Sprint leer je in enkele dagen ontzettend veel over jouw idee of product: de uitdagingen en context, of je aannames kloppen en of het aansluit bij de behoeften van de gebruiker. Zo ontdek je of je de juiste richting op gaat zonder een grote investering te doen. Na de Design Sprint kun je door met een gevalideerd concept en een hoop waardevolle gebruikersinzichten.

Wat levert een Design Sprint me op?

Een gevalideerd prototype binnen enkele dagen.
Heel veel waardevolle feedback van je gebruikers of klanten.
Bespaar heel veel tijd en geld door vroeg te valideren.
Een high-fidelty, visueel en volledig uitgewerkt prototype.
Draagvlak voor de oplossing door intensieve samenwerking.

Remote een Design Sprint doen

Remote een Design Sprint organiseren? Prima! We brengen de kerngroep online bij elkaar en werken samen met Miro (online whiteboard), Figma (design software) en tooling voor remote usability testing.

Een Miro board voor een Remote Design Sprint ✌️

Is een Design Sprint iets voor mij?

Een Design Sprint is voor verschillende situaties inzetbaar. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuw idee of concept wilt valideren vóór het opstarten van een ontwikkeltraject. Of wanneer je een herontwerp overweegt van een bestaand product, en zonder grote investering wilt weten of je de goede richting op gaat. Een Design Sprint is bij uitstek geschikt om de kennis en ideeën van verschillende stakeholders samen te brengen en sámen tot een goede oplossingsrichting te komen.

Team van stakeholders bezig met schetsen

De kracht van co-creatie

Bij Humanoids ontwerpen we graag vanuit de kracht van samenwerking. Een Design Sprint doen we dan ook samen met jouw team. We bouwen op elkaars kennis en gebruiken ieders ideeën om tot de best mogelijke oplossing voor de gebruiker te komen. Zo creëren we een concept waar alle betrokkenen achter staan.

Hoe ziet een Design Sprint eruit bij Humanoids

Een Design Sprint duurt standaard 4 dagen. Bij Humanoids zijn we gespecialiseerd in het oplossen van complexe digitale vraagstukken, en weten we als geen ander hoe we ook hier Design Sprints effectief voor in kunnen zetten. Omdat ieder vraagstuk net even anders is passen we het programma aan jou aan. We kunnen bijvoorbeeld de Design Sprint uitbreiden met een kort voorbereidend onderzoek of meerdere dagen prototypen.

Wel zijn er een aantal vaste onderdelen. De eerste 2 dagen van de Sprint werken we samen toe naar een oplossing aan de hand van design thinking technieken. Vervolgens maken onze UX designers in één of meerdere dagen een realistisch prototype die we tijdens een usability test valideren met echte gebruikers. Daarna presenteren we de uitkomsten, kunnen we het concept verder finetunen en opnieuw testen. Een Design Sprint is een uitstekende start van een nieuw project!

We hebben o.a. Design Sprints gedaan voor:

Meer weten?

Femke Akkersdijk
Business Development Manager
Humanoids

Telefoonnummer

+31 6 420 429 75

E-mailadres

femke.akkersdijk@humanoids.nl

LinkedIn

linkedin.com/akkersdijk

Contactverzoek

Naam
E-mailadres
Femke neemt ASAP contact met je op

Humanoids: digital product makers.

Onze designers en developers werken op het snijvlak van design en tech. Daar ontwerpen en bouwen we graag aan complexe digitale producten. We zijn open voor talent en verwelkomen 2x per jaar academici in onze trainingsprogramma's. We trainen hen samen.