Lees het interview met Kamiela: UX Traineeship Lead ✌️
Een digibord met daarop de kleine grote denkers app

Kleine Grote Denkers

Filosofie voor de basisschool

Kleine Grote Denkers

Kleine Grote Denkers is een lesprogramma waarmee kinderen op een speelse en interactieve manier leren filosoferen: de Verwondermethode. Wij realiseerden de app voor in de klas.

Van desktop tot digibord

Onlangs is het vak Burgerschap toegevoegd aan het curriculum van basisscholen. De Verwondermethode van Kleine Grote Denkers sluit hier naadloos op aan. Om leraren zo goed mogelijk te ondersteunen, is de web app flexibel en intuïtief in gebruik. Zo kan de app klassikaal op het digibord worden gebruikt, maar ook op een desktop of tablet om bijvoorbeeld lessen voor te bereiden.

Screenshot van het inlogscherm

Een intuïtieve interface

Onze UX designers bedachten intuïtieve oplossingen waarmee leraren - samen met de klas - stap voor stap door de stof worden geleid in de app. Ook wordt de voortgang van elke klas per vaardigheid bijgehouden. Zo kunnen leraren focussen op waar het écht om gaat: filosoferen met de leerlingen. Tijdens het ontwerpproces hebben we daarnaast veel aandacht besteed aan het gebruik van speelse animaties en interactieve componenten, om de lessen extra leuk te maken.

Screenshot van het klassenoverzicht
Het klassen overzicht 👀
Screenshot van de debatfunctionaliteit
Discussiëren met de klas!
Kleine Grote Denkers webapp met het overzicht van vaardigheden
Het overzicht van vaardigheden en niveaus 🚀

Tech stack

Het speelse ontwerp is door onze front- en back-end developers één op één nagebouwd in nauwe samenwerking met onze UX designers. Voor de front-end is gebruik gemaakt van TypeScript met React en Next.js in combinatie met styled-components. Daarnaast is er een API ingericht met Apollo Server met MongoDB als database. Zo kunnen in de front-end de endpoints gemakkelijk worden aangesproken met GraphQL.

Headless Content Management

Om het team van Kleine Grote Denkers de mogelijkheid te bieden om het lesmateriaal te beheren, is de webapplicatie geïntegreerd met Sanity, een headless contentmanagementsysteem (CMS). Hierdoor kunnen ze het lesmateriaal naar eigen inzicht aanvullen en beheren.

Een persoon achter een computerscherm met daarop een content management systeem

Lange termijn visie

Tijdens de ontwikkeling hebben we veel nadruk gelegd op het creëren van een snelle, schaalbare en responsive webapplicatie. Dankzij het gebruik van React Native Web als basis, zijn we goed voorbereid om in de toekomst eenvoudig uitbreidingen te maken, zooals het omzetten naar een mobile app.

iPad met daarop de kleine grote denkers app
Leveling up! 🚀

Project bekijken

Wil je meer weten over dit project? Bekijk de website van Kleine Grote Denkers.

stripes doodle
fireworks doodle
Wesley Raven

Een digitaal product maken?

Wesley Raven
Business Development Manager

Start je aanvraag

Wilt u een project met ons starten of een expert inhuren? Vul uw aanvraag in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Waar kan Humanoids jou bij helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?Geïnteresseerd?